<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

A rendszer soha nem működött, a megvásárolt jegyleolvasók, kapuk egy része raktárban porosodik - a BKK most megpróbálja visszaszerezni az eltékozolt pénz egy részét.

Pert indít a főváros a használhatatlan elektronikus jegyrendszer elúszott milliárdjai miatt - írja hétfői cikkében a Népszava. A BKK nemzetközi választottbíróság elé citálja az elektronikus jegyrendszer szállítóját, a német Scheidt & Bachmann céget, a döntést a városvezetés is támogatja.

A lap azt írja: az indoklás szerint az AFC (Automated Fare Collection), más néven az elektronikus jegyrendszer tervezésére, kiépítésére és üzemeltetésére 91 millió euróért (akkori áron 27 milliárdért) vállalkozó német cég a projekt hét fázisából csupán négyet teljesített, a rendszer soha nem működött, a megvásárolt jegyleolvasók, kapuk egy része raktárban porosodik. A projekt vesztesége meghaladhatja a 9 milliárd forintot, a teljes költség pedig a 37 milliárdot. 

A Budapesti Közlekedési Központ elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz (Fotó forrása: MTI Fotó, Szigetváry Zsolt)A Budapesti Közlekedési Központ elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz (Fotó forrása: MTI Fotó, Szigetváry Zsolt)

Ha sikerül is a főváros számára meglehetősen előnytelennek tűnő szerződésből pénzt visszaszerezni, az eltart majd egy darabig: egy korábbi jelentés szerint egy választottbíróság előtti eljárás akár 2-4 évig is húzódhat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.