<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Norvégiában a koronavírus-járvány kitörése óta nem tapasztalt szintet ért el a fertőzöttségi ráta - közölték szerdán a skandináv ország egészségügyi hatóságai.

Csaknem tízezer fertőzöttet regisztráltak a múlt héten, ami 15 százalékkal magasabb érték, mint amit az azt megelőző héten jegyeztek fel. Az elmúlt két hétben ezzel Norvégiában százezer lakosra átlagosan 346 koronavírus-fertőzött jutott az egészségügyi hatóságok adatai szerint.

A fertőzöttek számának növekedése miatt a norvég kormány a közeli napokban egyelőre nem tervezi a korlátozások feloldását.

Fotó: DepositphotosFotó: Depositphotos

Bent Höie egészségügyi miniszter ugyanakkor kitartott azon kormányzati elképzelés mellett, miszerint szeptember végéig immunizálni akarják a felnőtt lakosság 90 százalékát. "Ahogy közeledünk a kitűzött célhoz, feltehetően elkezdjük feloldani a korlátozásokat és elmozdulunk egy fokozott készültségben lévő, de rendesen működő társadalom irányába" - ismertette Höie.

Norvégia oltási kampányának üteme azonban elmarad skandináv szomszédaitól. Jelenleg a felnőtt norvég lakosság 77 százalékát oltották be teljes körűen. A kormány egyébként a múlt héten engedélyezte a 12 évesnél idősebb fiatalok beoltását, amit szakértők fontos lépésként értékeltek, tekintve a fertőzöttek magas számarányát a serdülői korcsoportban. Az oslói vezetés egyébként tömeges iskolai teszteléssel próbálja elejét venni annak, hogy egész osztályokat karanténba helyezzenek. Norvégiában eddig 170 858 fertőzött személyt azonosítottak, a koronavírus szövődményeiben 826-an haltak meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.