2019. február 14. 10:40
MTI

Az egész évet tekintve 1,4 százalékos volt a növekedés, ez az utóbbi öt év legkisebb bővülése.

Stagnált a német gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben az előző három hónappal összevetve. A német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön nem végleges adatként azt közölte, hogy stagnált a hazai össztermék (GDP) a december végével záródott három hónapban a negyedévvel korábbihoz képest, amikor a gazdaság 0,2 százalékkal zsugorodott.

A Reuters által megkérdezett elemzők 0,1 százalékos negyedéves összevetésű gazdasági bővülésre számítottak. Amennyiben a negyedik negyedévben is zsugorodott volna a gazdaság, akkor úgynevezett technikai recesszióba került volna. 

A tavalyi utolsó negyedévben a gazdaság 0,6 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami lassulás a harmadik negyedévi 1,1 százalékos bővülést követően.

A Destatis becslése szerint a német GDP tavaly 1,4 százalékkal nőtt, ami öt éve a legkisebb bővülés. 2017-ben és 2016-ban egyaránt 2,2 százalékkal bővült a német gazdaság.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!