2019. február 14. 10:40
MTI

Az egész évet tekintve 1,4 százalékos volt a növekedés, ez az utóbbi öt év legkisebb bővülése.

Stagnált a német gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben az előző három hónappal összevetve. A német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön nem végleges adatként azt közölte, hogy stagnált a hazai össztermék (GDP) a december végével záródott három hónapban a negyedévvel korábbihoz képest, amikor a gazdaság 0,2 százalékkal zsugorodott.

A Reuters által megkérdezett elemzők 0,1 százalékos negyedéves összevetésű gazdasági bővülésre számítottak. Amennyiben a negyedik negyedévben is zsugorodott volna a gazdaság, akkor úgynevezett technikai recesszióba került volna. 

A tavalyi utolsó negyedévben a gazdaság 0,6 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami lassulás a harmadik negyedévi 1,1 százalékos bővülést követően.

A Destatis becslése szerint a német GDP tavaly 1,4 százalékkal nőtt, ami öt éve a legkisebb bővülés. 2017-ben és 2016-ban egyaránt 2,2 százalékkal bővült a német gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.