2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A honvédelmi miniszter annak kapcsán szólalt meg, hogy múlt héten teljesen váratlanul felmentték Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnököt, s helyébe Börőndi Gábort nevezték ki.

A honvédelmi miniszter azzal indokolta Ruszin-Szendi Romulusz felmentését és Böröndi Gábor kinevezését a Magyar Honvédség élére, hogy háború van, és a “nulladik, harcászati szintről hadműveleti szintre lépünk” - valamint a fiatalítással. 

A szomszédban háború folyik, a magyar kormány a béke álláspontján van, és azonnali tűzszünetet akar, de elhúzódó háborús helyzetre számít, ehhez pedig “hadműveleti szintű tudásra, szakértelemre van szükség” - írja az atv.hu.

A miniszter szerint nem kirúgásról van szó.  Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A miniszter szerint nem kirúgásról van szó. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Böröndi Gábor László altábornagynak van aktuális tudása a NATO belső védelmi rendszerével kapcsolatban - hiszen a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjeként szolgált - így a haderőfejlesztés folyamatát belülről ismeri, a NATO felső vezetőivel van kapcsolata - indokolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, miért nevezte ki a Magyar Honvédség vezérkari főnökének Böröndi Gábor László altábornagyot, akit a kinevezése előtt ma meghallgatta a parlament honvédelmi bizottsága. 

A honvédelmi miniszter azt nem indokolta meg részletesen a bizottságban, miért kezdeményezte Novák Katalin köztársasági elnöknél Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökének a felmentését. Viszont - kérdésre válaszolva - cáfolta, hogy Ruszin-Szendi Romulusz leváltásának indoka “a napi sajtóban megjelent hírekkel” összefüggésben lenne. 

“Harcászati szintről hadműveleti szintre lépünk”

 - ismételte meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf, miért tartotta indokoltnak a személycserét a vezérkari főnöki poszton. 

Emellett fiatal, dinamikus tiszteket akarnak pozícióba helyezni, ugyanakkor 

"méltó és méltányos csomagot raktak össze azoknak a katonáknak, akik kilépnek most a szolgálatból, 70 százalékát kapják meg az illetményüket"

 - jelentette ki. Ez akkor is rendelkezésre áll a számukra, ha a munkaerőpiacon állást találnak - hangsúlyozta a miniszter. A Honvédségben “nem egyenruhás munkavállalókat”, hanem nemzeti elkötelezettséggel bíró “harcosokat” szeretnének - derült ki a szavaiból. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!