2020. január 11. 15:50

Frissítettük a bérkalkulátorunkat az idén januárban életbe lépő változásokkal. Dolgozzon akár társas vállalkozóként, akár nyugdíjasként, kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatja, idén mennyi marad Önnél a bruttó béréből.

A bérekre rakódó, munkavállaló által fizetendő adók és járulékok vonatkozásában az elmúlt néhány évhez hasonlóan jelentősebb változásról nem döntött a kormány. Helyette kisebb módosításokat, finomhangolásokat eszközölta rendszeren, melyek alapvetően a foglalkoztatás további növekedését és a munkaerőhiány hazai tartalékból történő csökkentését célozta meg. Bár már év közben is hozzányúl a kormány a rendszerhez, januártól is életbe léptek apróbb változások, melyekkel frissítettük a bérkalkulátorunkat.

Arról nem is beszélve, hogy a 8 százalékos minimálbér-emelés, valamint a magánvállalkozásoknál lezajlott bértárgyalások eredményeként is hamarosan a szokásosnál nagyobb fizetésért dolgozhatnak sokan. 

De nézzük a fontosabb, januártól életbe lépő változásokat!

  • A minimálbér 149 ezer forintról 161 ezerre emelkedett.
  • A szakmai garantált bérminimum 210 600 forintra nőtt.
  • Életbe lépett a 4 vagy több gyermeket nevelő anyák teljes szja-mentessége. Ennek feltétele, hogy legalább 12 évig saját háztartásukban nevelték őket. Ez a változás nem érinti a családi adókedvezményt, ettől független az anya által fizetett járulékokra is érvényesíthető szükség esetén. 

Számoljon kalkulátorunk segítségével!