2020. március 19. 11:21
mfor.hu

Mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter a szerdán bejelentett gazdasági csomagból is kibontott pár részletet.

A koronavírusra és az amiatt hozott kormányintézkedésre kihegyezett Kormányinfót tart Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A sajtótájékoztató még tart, így egyelőre csak a fontosabb bejelentéseket közöljük, vázlatosan, később jövünk részletesebb cikkekkel.

Gulyás arról beszélt, hogy bár Magyarország a kevésbé fertőzött országok közé tartozik, de nem tudjuk, mekkora a látencia, az 10-15-szörös lehet, hiszen az érintettek akár 80 százalékánál tünetmentes a vírus jelenléte.

A megbetegedés pedig így százezres is lehet.

Gulyás szerint a következő napokban ugrásszerűen nőhet a fertőzöttek száma. Szerinte Magyarország más országokhoz képest a fertőződés egy korábbi szakaszában hozta meg a terjedés lassítását célzó intézkedéseket.

A miniszter elmondta, az Orbán Viktor által tegnap bejelentett hitelmoratórium a babaváró hitelre is vonatkozik, de a futamidő nem hosszabbodik meg, a könnyítés év végéig él. Ugyanez vonatkozik a Diákhitelre is.

A turizmusnak valóban annyi az idei évre, Gulyás szerint a következő napokban 1070 hotel zár majd be az országban.

A kormány tárgyal már a banki végrehajtások felfüggesztéséről is.

A Magyar Nemzeti Bankkal közösen pedig egy kkv-mentő gazdasági csomagon dolgoznak.

Részletesebb cikkel tehát hamarosan érkezünk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.