<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter a szerdán bejelentett gazdasági csomagból is kibontott pár részletet.

A koronavírusra és az amiatt hozott kormányintézkedésre kihegyezett Kormányinfót tart Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A sajtótájékoztató még tart, így egyelőre csak a fontosabb bejelentéseket közöljük, vázlatosan, később jövünk részletesebb cikkekkel.

Gulyás arról beszélt, hogy bár Magyarország a kevésbé fertőzött országok közé tartozik, de nem tudjuk, mekkora a látencia, az 10-15-szörös lehet, hiszen az érintettek akár 80 százalékánál tünetmentes a vírus jelenléte.

A megbetegedés pedig így százezres is lehet.

Gulyás szerint a következő napokban ugrásszerűen nőhet a fertőzöttek száma. Szerinte Magyarország más országokhoz képest a fertőződés egy korábbi szakaszában hozta meg a terjedés lassítását célzó intézkedéseket.

A miniszter elmondta, az Orbán Viktor által tegnap bejelentett hitelmoratórium a babaváró hitelre is vonatkozik, de a futamidő nem hosszabbodik meg, a könnyítés év végéig él. Ugyanez vonatkozik a Diákhitelre is.

A turizmusnak valóban annyi az idei évre, Gulyás szerint a következő napokban 1070 hotel zár majd be az országban.

A kormány tárgyal már a banki végrehajtások felfüggesztéséről is.

A Magyar Nemzeti Bankkal közösen pedig egy kkv-mentő gazdasági csomagon dolgoznak.

Részletesebb cikkel tehát hamarosan érkezünk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.