<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Újabb ingatlannal gyarapodik A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány. Ezúttal azonban nem építettek, hanem vásároltak a faluban. 

A felcsúti önkormányzat még 2021. június elsején függesztette ki a hirdetményét az egyik, belterületen található ingatlan eladási szándékáról. A valóságban a Fő utca 140. szám alatt található épület nem kicsi: 1100 négyzetméteres hasznos alapterületű, mely egy 2958 négyzetméteres területen fekszik, megnevezését illetően pedig kivett általános iskoláról van szó. 

A hirdetménybe az ingatlan állapotáról a következőket írták: 

jó fekvésű, teljes műszaki és esztétikai felújításra szoruló, a településkép szempontjából fontos ingatlan. 

Értékét tekintve is jelentős forgalmi értékkel bír, a felkért ingatlanbecslő ugyanis 264 millióra taksálta az általános iskola értékét. A pályázatra bárki nyújthatott be ajánlatot június 30-ig, de a felcsúti önkormányzatnak volt pár feltétele, amit a leendő vevőnek be kellett tartania. 

A felcsúti általános iskolaA felcsúti általános iskola

Az önkormányzat az ingatlant kizárólag akkor értékesíti, amint az új iskolaépület elkészültét követően az értékesítésre szánt ingatlan elveszti a funkcióját és az üzleti vagyon körébe kerül. A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy ezt a feltételt megismerte és elfogadta, valamint az ajánlati kötöttség biztosítására legfeljebb a vételár 50 százalékának megfelelő biztosítékot előszerződés alapján letétbe helyez. 

Az már a július 5-ére összehívott testületi ülés előterjesztéséből derült ki, hogy az új iskola várhatóan 2022. áprilisában fog elkészülni és a következő szeptemberi tanévkezdéskor már tudja fogadni az iskolásokat. Ezzel pedig funkcióját veszti a régi épület. Itt érdemes megjegyezni, hogy az új iskolát Mészáros Lőrinc gyereikeinek cége, a Fejér-B.Á.L Zrt. építi nettó 4,5 milliárd forintért. A közbeszerzési tenderen az Épkar Zrt. és az FK-Raszter Kft. elől happolták el a munkát. 

A pályázatra visszatérve egyébként előnyt élvezett az a pályázó, aki az ingatlan későbbi felhasználási módját részleges vagy teljes közfunkció, közösségi tevékenység, oktatás tevékenységi körök valamelyikében képzeli el és erről nyilatkozik is. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.