<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tizenkét éves mandátuma lejártával, július 4-én távozik Domokos László, akinek a helyére a Fidesz és a KDNP Windisch Lászlót, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelenlegi elnökhelyettesét jelöli.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart. Utódjául a Fidesz és a KDNP Windisch Lászlót, a KSH elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli – nyilatkozta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke pénteken a VG-nek.

A cikkbl az is kiderül, hogy a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni. Bánki közlése szerint a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt, a baloldal viszont nem, sőt még a jelölőbizottságba sem delegált tagot.

Windisch László a KSH-ból teheti át a székhelyét az ÁSZ-hoz. Fotó: Bánkuti AndrásWindisch László a KSH-ból teheti át a székhelyét az ÁSZ-hoz. Fotó: Bánkuti András

Windisch László 1978-ban született Drezdában, diplomát már Magyarországon szerzett 2002-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2002-ben kezdett dolgozni a NAV jogelődjénél, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál, előbb mint jogász, majd osztály- és főosztályvezetői, illetve igazgatóhelyettesi pozícióban. 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és vámigazgatási főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként tevékenykedett. 2013–19 között az MNB alelnöke, a monetáris tanács tagja volt, innen igazolt át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta. Nős, egy gyermek édesapja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.