<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tizenkét éves mandátuma lejártával, július 4-én távozik Domokos László, akinek a helyére a Fidesz és a KDNP Windisch Lászlót, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelenlegi elnökhelyettesét jelöli.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart. Utódjául a Fidesz és a KDNP Windisch Lászlót, a KSH elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli – nyilatkozta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke pénteken a VG-nek.

A cikkbl az is kiderül, hogy a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni. Bánki közlése szerint a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt, a baloldal viszont nem, sőt még a jelölőbizottságba sem delegált tagot.

Windisch László a KSH-ból teheti át a székhelyét az ÁSZ-hoz. Fotó: Bánkuti András
Windisch László a KSH-ból teheti át a székhelyét az ÁSZ-hoz. Fotó: Bánkuti András

Windisch László 1978-ban született Drezdában, diplomát már Magyarországon szerzett 2002-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2002-ben kezdett dolgozni a NAV jogelődjénél, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál, előbb mint jogász, majd osztály- és főosztályvezetői, illetve igazgatóhelyettesi pozícióban. 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és vámigazgatási főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként tevékenykedett. 2013–19 között az MNB alelnöke, a monetáris tanács tagja volt, innen igazolt át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta. Nős, egy gyermek édesapja.