1p

Megjöttek a KSH előzetes adatai az ipar októberi teljesítményéről.

2022 októberében az ipari termelés volumene 5,9%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,1%-kal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 szeptemberéhez mérten 3,5%-kal csökkent.

  • A termelés növekedéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás, illetve a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása jelentősen bővült az egy évvel korábbihoz viszonyítva, ugyanakkor az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása kismértékben csökkent.

Az ipari termelés alakulás az elmúlt időszakban. Forrás: KSH
Az ipari termelés alakulás az elmúlt időszakban. Forrás: KSH

  • A termelés az év első tíz hónapjában 6,6%-kal nagyobb volt, mint 2021 azonos időszakában.
  • A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás októberben az előző hónaphoz viszonyítva 3,5%-kal mérséklődött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!