2018. március 1. 14:34

Egy szocialista képviselő lepte meg Lázár Jánost.


Lázár János épphogy belekezdett a szokásos heti tájékoztatójába, amikor megjelent a teremben Harangozó Tamás szocialista képviselő és megszakítva a kormányzattal kapcsolatos beszámolót, két iratot adott át a miniszternek.

Lázárt másodszor hozták kellemetlen helyzetbe (Fotó: MTI) Lázárt másodszor hozták kellemetlen helyzetbe (Fotó: MTI)

Az egyik a kalocsai, a másik a szolnoki közvilágítási program részleteit mutatja be. Harangozó arra kérte a minisztert, hogy a tájékoztatója során tegyen említést arról, hogy ezekben az ügyekben mi volt a szerepe Orbán Viktor miniszterelnöknek, Seszták Miklós fejlesztési miniszternek és személyesen Lázárnak.

A szocialista politikus a választ már nem várta meg, pedig a miniszter arra bíztatta, hogy foglaljon helyet, szívesen válaszol minden kérdésére. Harangozó azonban halaszthatatlan ügyeire hivatkozva mégsem maradt. Azt mondta, a választ majd visszanézi a felvételeken, egyébként pedig a miniszternek a sajtó számára kell megmagyaráznia a történteket.

Ezt követően a tájékoztató visszazökkent a rendes kerékvágásba. Egyébként a legutóbbi alkalommal, két hete is megszakította egy közjáték a Kormányinfót: akkor Daniel Nolan brit tudósító ragadta magához a mikrofont anélkül, hogy Kovács Zoltán kormányzóvivőtől megkapta volna a kérdezés lehetőségét.