<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az új intézkedés a vízi és a vasúti tranzitálást érinti.

Szigorúbbra vette a járványhelyzet miatt meghozott tranzitszabályokat a kormány, az erről szerda este megjelent kormányrendelet szerint mostantól azok a nem magyar személyek, akik átutaznak az országon, akkor is csak nyomósabb indokkal állhatnak meg út közben, ha vízen vagy vasúton érkeznek.

A "kizárólag az áthaladáshoz elengedhetetlenül szükséges okok", melyek miatt megszakíthatják az átutazásukat, a következők:

  • egészségügyi okok
  • a vasúti vagy a vízi közlekedéssel összefüggően bekövetkezett műszaki vagy forgalomtechnikai okok
  • átszállás.

És ha meg is kell állniuk, legfeljebb 24 órán belül akkor is kötelesek elhagyni Magyarország területét.

A fentiek nem teljesen új intézkedések, mert a közúton belépő külföldiek számára eddig is érvényben voltak, de az, hogy a szigorúbb feltételeket kiterjesztették a hajóval és vonattal közlekedőkre, értelmezhető úgy, hogy a kormány azért szigorít, mert fél szemmel már az őszre várható negyedik koronavírus-hullámra figyel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.