2019. február 27. 10:03
mfor.hu

A magyar kormány plakátkamánya miatt táncolt vissza Baden-Württemberg kormánya.

Lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az európai értékeket sértő magyar plakátkampány miatt Baden-Württemberg kormánya – írja a hvg.hu.

"A megbeszélés én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket" – jelentette be a dpa cikke szerint Winfried Kretschmann miniszterelnök személyesen.

Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést. Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna. Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája – emlékeztet a hvg.hu. cikke.

Az ominózus kampány plakátja (Fotó: Magyar kormány Facebook oldala)

A magyar kormány múlt héten jelentette be: tájékoztató akciót indítanak a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője szerint a kampány "minden képzeleten túltesz", illetve sokkolónak nevezte, hogy "egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet" ekkora teret nyert.

"Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékű legális bevándorlást fogadnak el" - mondta a szóvivő.

Frissítés:

Szijjártó Péter a hírre reagálva közölte: Baden-Württemberg fontos kereskedelmi partner, gazdasági kérdésekről tárgyal Stuttgartban, a Mercedes vezetőivel is találkozik. A baden-württembergi miniszterelnök szélsőségesen elfogult, bevándorláspárti zöld politikus, akivel azért leült volna tárgyalni, "de nem baj", hogy nem lesz rá alkalom - mondta a miniszter. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.