2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A külügyminiszter elmondta, hogy a vártnál kisebb mennyiség érkezett az utóbbi napokban Magyarországra, ám ez nem okoz gondot, hiszen a kieső mennyiséget pótolni tudják. Szijjártó Péter egyeztetett orosz kollégájával és az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel is. Szerinte nincs veszélyben Magyarország energiaellátása.

Szijjártó Péter arról számolt be a Facebook oldalán, hogy az Európába irányúló gázszállítások jelentős mértékben visszaestek az elmúlt napokban, amely azonban Magyarországot csak minimális mértékben érintette. A magyar politikus az orosz indokot hangoztatta a bejelentkezésben, vagyis szerinte is a nyugati szankciók miatt akadozik a hálózat üzemeltetése az oroszoknál. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a mostani történések megerősítik, hogy a tavaly ősszel megkötött 15 éves hosszútávú szerződés jó döntés volt, miközben a szankciók komoly problémát okoznak az európai energiaellátásban.

Az orosz miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetés megnyugtatta a magyar minisztert. Fotó: Facebook/SzijjartoPeter
Az orosz miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetés megnyugtatta a magyar minisztert. Fotó: Facebook/SzijjartoPeter

A közlésből az is kiderült, hogy Magyarországra a várt mennyiség közel 90 százaléka megérkezik. A déli irányból, Szerbián át a szerződésben foglalt teljes mennyiség jön a külügyi és külgazdasági miniszter által elmondottak szerint. Szijjártó Péter kedden egyeztetett Alexander Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, és azt kérte, hogy a kieső mennyiséget a déli útvonalon pótolják, az a vezeték ugyanis az egyik legújabb, így ott technikai problémák aligha fordulhatnak elő.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!