<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A külügyminiszter elmondta, hogy a vártnál kisebb mennyiség érkezett az utóbbi napokban Magyarországra, ám ez nem okoz gondot, hiszen a kieső mennyiséget pótolni tudják. Szijjártó Péter egyeztetett orosz kollégájával és az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel is. Szerinte nincs veszélyben Magyarország energiaellátása.

Szijjártó Péter arról számolt be a Facebook oldalán, hogy az Európába irányúló gázszállítások jelentős mértékben visszaestek az elmúlt napokban, amely azonban Magyarországot csak minimális mértékben érintette. A magyar politikus az orosz indokot hangoztatta a bejelentkezésben, vagyis szerinte is a nyugati szankciók miatt akadozik a hálózat üzemeltetése az oroszoknál. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a mostani történések megerősítik, hogy a tavaly ősszel megkötött 15 éves hosszútávú szerződés jó döntés volt, miközben a szankciók komoly problémát okoznak az európai energiaellátásban.

Az orosz miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetés megnyugtatta a magyar minisztert. Fotó: Facebook/SzijjartoPeterAz orosz miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetés megnyugtatta a magyar minisztert. Fotó: Facebook/SzijjartoPeter

A közlésből az is kiderült, hogy Magyarországra a várt mennyiség közel 90 százaléka megérkezik. A déli irányból, Szerbián át a szerződésben foglalt teljes mennyiség jön a külügyi és külgazdasági miniszter által elmondottak szerint. Szijjártó Péter kedden egyeztetett Alexander Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, és azt kérte, hogy a kieső mennyiséget a déli útvonalon pótolják, az a vezeték ugyanis az egyik legújabb, így ott technikai problémák aligha fordulhatnak elő.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.