<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lefújás után tárgyalt telefonon a magyar külügyminiszter Antony Blinkennel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma reggeli Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy az éjjel telefonon egyeztetett Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel. Mint írja, Blinken "néhány másodperccel" az angol-magyar mérkőzés lefújása után hívta, így Szijjártó rögtön el is dicsekedett a világra szóló eredménnyel amerikai kollégájának, bár azért nem ez volt a fő témájuk.

"Természetesen nem a meccsről beszéltünk, de azért a 'Hogy vagy?'-ra azt válaszoltam, hogy 'Épp most vertük el az angolokat 4-0-ra'."

Ezután a globális minimumadó az amerikai kormányzat által szorgalmazott bevezetéséről esett szó.

"Elmondtam neki, hogy mi egyáltalán nem vagyunk lelkesek ettől az ötlettől, főleg nem annak jelenlegi formájában, pláne nem a jelenlegi körülmények között.
Az európai gazdaság nagyon komoly kihívásokkal néz szembe a háború miatt, ebben a helyzetben a termelő vállalatokat sújtó újabb adóterhek végzetesek lehetnek. Főleg úgy, hogy a bevezetésre már a jövő év elején sort akarnának keríteni Európában, míg a világ többi részén ki tudja, mikor fogják bevezetni, már ha egyáltalán…
Ezért ezzel a döntéssel még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség, amit jobb lenne elkerülni. Mindenesetre abban maradtunk, hogy a héten még beszélünk."

- számolt be a beszélgetés lényegi részéről Szijjártó Péter, aki hozzátette, abban maradtak Blinkennel, hogy a héten még beszélnek.

A külügyminiszter hozzátette, mire véget ért a beszélgetés, több más kollégája is gratulált az eredményhez. ami természetesen

"látszott, a Holdról is..."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.