2p

Nem vonatkozik majd az olajársapka a vezetékes szállításra.

Miután a magyar kormány többször is kijelentette, hogy semmilyen újabb, az energiahordozókra vonatkozó uniós szankciót nem támogat, Szijjártó Péter tegnap esti Facebook-bejegyzésében már kicsit más húrokat pengetett. "Nemrég ért véget Brüsszelben az állandó képviselők tanácsának ülése, ahol ismételten a szankciók voltak napirenden" - írta. Majd hozzátette, hogy "a magyar kormány ezúttal sem támogatott olyan szankciós intézkedéseket, melyek kárt okoztak volna Magyarországnak".

Csakhogy ezután azt is közölte, hogy a magyar kormány mégis belement az olajársapka bevezetésébe, bár csak azzal a feltétellel, hogy ahogy az embargó, ez se vonatkozzon a vezetékes szállításra.

"Keményen tárgyaltunk és elértük, hogy az olajársapka nem vonatkozik a csővezetékes kőolajszállításra (mi így vesszük az energiabiztonságunkhoz nélkülözhetetlen kőolajat) valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem."

A bejegyzés szerint szóba került a nukleáris energia kérdése is, de természetesen Szijjártó Péter itt is nagy sikerről számolt be:

"Elértük, hogy a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia, így ezek a szankciók nem vonatkoznak az új paksi atomerőmű építésére sem. Mint ahogyan nem került a szankciós listára egyetlen olyan intézmény sem, amely a nukleáris kutatás-fejlesztési együttműködés szempontjából fontos lenne."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!