<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem vonatkozik majd az olajársapka a vezetékes szállításra.

Miután a magyar kormány többször is kijelentette, hogy semmilyen újabb, az energiahordozókra vonatkozó uniós szankciót nem támogat, Szijjártó Péter tegnap esti Facebook-bejegyzésében már kicsit más húrokat pengetett. "Nemrég ért véget Brüsszelben az állandó képviselők tanácsának ülése, ahol ismételten a szankciók voltak napirenden" - írta. Majd hozzátette, hogy "a magyar kormány ezúttal sem támogatott olyan szankciós intézkedéseket, melyek kárt okoztak volna Magyarországnak".

Csakhogy ezután azt is közölte, hogy a magyar kormány mégis belement az olajársapka bevezetésébe, bár csak azzal a feltétellel, hogy ahogy az embargó, ez se vonatkozzon a vezetékes szállításra.

"Keményen tárgyaltunk és elértük, hogy az olajársapka nem vonatkozik a csővezetékes kőolajszállításra (mi így vesszük az energiabiztonságunkhoz nélkülözhetetlen kőolajat) valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem."

A bejegyzés szerint szóba került a nukleáris energia kérdése is, de természetesen Szijjártó Péter itt is nagy sikerről számolt be:

"Elértük, hogy a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia, így ezek a szankciók nem vonatkoznak az új paksi atomerőmű építésére sem. Mint ahogyan nem került a szankciós listára egyetlen olyan intézmény sem, amely a nukleáris kutatás-fejlesztési együttműködés szempontjából fontos lenne."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.