2p

A Magyarországon folyamatban lévő kínai beruházások összesen 25 ezer új munkahelyet jelentenek majd. 

Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben, miután  Csang San volt kínai kereskedelmi miniszterrel, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnökével egyeztetett,

Az egyik legnagyobb kínai beruházás, a BYD szegedi gyárépítése
Az egyik legnagyobb kínai beruházás, a BYD szegedi gyárépítése
Fotó: BYD

A magyar miniszter közölte azt is, hogy amikor ezek a gyárak majd megépülnek és elkezdenek termelni, akkor összességében mintegy 25 ezer újabb munkahelyet fognak jelenteni. Kedvező szerinte az is, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly is meghaladta a 10 milliárd dollárt, és ez nagy valószínűséggel idén is így lesz.

Beszélt arról is, hogy már nemcsak a kínai cégek jelennek meg egyre nagyobb számban hazánkban, hanem a magyar vállalatok is egyre inkább megtalálják a számításaikat Kínában. Erre példaként hozta fel, hogy az erőművek hűtési rendszereit gyártó MVM-leányvállalat tavaly minden idők legjobb eredményét érte el az országban, több tízmillió dollárnyi beruházást nyerve el, és így több, jelenleg épülő erőműben is magyar hűtési technológia fog működni. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!