Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A külügyminiszer azt mondta, drámai következményekkel járna, ha még egyszer le kéne állítani a magyar gazdaságot, és be kéne zárni az iskolákat.

Friss facebookos videóban magyarázza el Szijjártó Péter, miért van szükség a szeptember elsejétől élő, a külföldiek többségét érintő határzárra.

Mint ismert, a hónap elejétől - a kormány szándéka szerint a hónap végéig - élő szigorítás nyomán októberig nem jöhetnek be külföldi állampolgárok az országba, kivéve, ha V4-es tagország állampolgárai, akiknek szeptember elseje reggel kilenc óráig már megvolt a foglalása valamely magyarországi szálláshelyen, és a lefoglalt éjszakák nem lógtak át októberbe. Továbbá felmentést kaptak a katonai konvojok, az üzleti céllal érkezők, a határ 30 kilométeres körzetében ingázó dolgozók, a tranzitálók és a nálunk játszó idegenlégiós sportolók. A szifgorítás szükségességét a hónap végén felülvizsgálják, akkor döntenek a következő lépésről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A külgazdasági és külügyminiszter a most közzétett videóban elismétli, miért kell az egy hónapos szigorítás: mert megjött a második hullám, itthon is romlik a járványhelyzet, de akkor még jobban romlana, ha továbbra is hurcolnánk be a megfertőződéseket külföldről. Mint mondja, ha nem léptetik életbe a határzárat, akkor valószínűleg itthon kellene visszahozni a tavaszról ismert szigorításokat - ezt akarták elkerülni.

"Hogyha a magyar gazdaságot még egyszer le kellene állítani, hogyha a magyar iskolákat még egyszer be kellene zárni, az azt gondolom, hogy drámai következményekkel járna, mind gazdasági, mind társadalmi szempontból"

- mondja a videón Szijjártó.

A külügyminiszter kiemeli, hogy a cégcsoporton belüli külföldre utazás továbbra is szabad és korlátozásmentes. Tehát ha egy multi magyarországi egységében dolgozónak kiküldetésbe kell mennie a vállalat egy külföldi egységébe, akkor mehet, ugyanígy vállalatcsoporton belül külföldi is jöhet magyarországi kiküldetésre.

Egyébként a magyarok mehetnek külföldre, de a kormány azt tanácsolja, hogy csak akkor menjenek, ha muszáj, hazatérés után pedig két hetes karanténba kell menni, ami csak két, csak itthon végeztetett, negatív eredményű COVID-teszttel váltható ki, amit mindenkinek saját zsebből kell fizetnie. Szijjártó ezügyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az a magyar állampolgár, aki igazolni tudja, hogy már átesett a koronavíruson, az karanténkötelezettség nélkül térhet haza külföldről.

A beutazó külföldi focicsapatok játékosainak csak egy negatív koronatesztet kell bemutatni a beutazás előtti három napból, de ez nem a magyar kormány találmánya, hanem az UEFA-protokoll, magyarázza még Szijjártó, miután áttért a sport témájára. A külföldről hazatérő magyar focistáknak viszont két negatív teszteredmény kell a karantén elkerüléséhez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.