1p

A külgazdasági és külügyminiszter Georgiának ajánlotta fel Magyarország szolgálatait.

Katasztrófavédelmi segítséget ajánlott fel Magyarország Georgiának - vette észre az MTI a külgazdasági és külügyminiszter szombati Facebook-bejegyzését. Szijjártó Péter azt írta, hogy az elmúlt napokban, sőt az elmúlt órákban "többször magunk is szembesülhettünk a teljes őrületbe forduló időjárás durva megnyilvánulásaival": a viharok, kiadós esőzések, villámárvizek Európa távolabbi pontjain is súlyos következményekkel járnak. 

A bejegyzés szerint Georgiában a példátlan esőzések földcsuszamláshoz is vezettek az ország északi részében, ahol ilyen jellegű katasztrófára még nem volt példa; sokan meghaltak és eltűntek, hatalmas károk maradtak hátra.

"Georgiai kollégámnak telefonon fejeztem ki együttérzésünket és ajánlottam fel szükség esetére a magyar katasztrófavédelmi segítséget. Ilia Darchiashvili köszönettel vette a felajánlást, igazi baráti gesztusként értékelte, s jelezte, hogy saját erőforrásaik kimerülése esetén keresni fognak minket" - fogalmazott Szijjártó Péter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!