2p

A Kopaszi Gát Kft. Zrt-vé alakul.

Már korábban hírül adtuk, hogy Tiborcz István, a miniszterelnök veje beszállt a Kopaszi-gátnál megvalósuló projektbe. A még áprilisban, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent határozat szerint a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap - a DAM Investen Kft.-n keresztül - közvetett egyedüli negatív irányítást szerezett a Kopaszi Gát Kft.-ben.

Kft-ből Zrt-vé alakultak. Fotó: molcampus.hu
Kft-ből Zrt-vé alakultak. Fotó: molcampus.hu

Akkori, 444-re hivatkozó cikkünkben arról írtunk, hogy a Diófa április 12-én jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Az március 14-én derült ki, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. 

Az üzlet azonban most szintet lép azzal, hogy a Kopaszi Gát Kft. július 18-án kelt tájékoztatása szerint a cég Kft-ből Zrt-vé alakul 2022. szeptember 30-ával - közölte a cég a BÉT honlapján. A Kft. tulajdonosai úgy nyilatkoztak, hogy valamennyien részt kívánnak venni a jogutód társaság működésében, törzsbetéteik arányában. 

Részvényesek:

  • DAM Invest Kft. 41,75 százalékban;
  • 4Z Investments Zrt. 26 százalékban;
  • Market Asset Management Zrt. 16,5 százalékban;
  • Sinus Investment Zrt. 15,75 százalékban;

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!