2p

Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet, tájékoztatta levelében a szülőket az iskola igazgatója Kropfné Knipp Mária.

Az energiaválság kezelésére hozott intézkedésben az őszi szünetig hét alkalommal szombaton délelőtt is tanítás lesz, hogy hosszabb lehessen a téliszünet, ami jelentősen csökkenti a rezsiköltségeket.

- derült ki a KARD Facebook bejegyzéséből.

Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet. Fotó: Depositphotos
Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet. Fotó: Depositphotos

A vonatkozó jogszabály szerint, "alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek - a szombat igénybevételével - hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő, és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele - egy vagy több összefüggő tanítási szünetként - a tanítási félév során biztosítható."

Kropfné Knipp Mária azt is jelezte a levélben, hogy az iskola a jelenléti oktatást preferálja, mert tapasztalatuk szerint ez az optimálisabb. Ezután következik a szombati oktatásra vonatkozó rész, ez a felvezetés pedig finoman belengeti, hogy vagy ez, vagy a távoktatás. "Az áttervezett munkarenddel szeretnénk a jelenléti oktatással töltött napokat az első két hónapban növelni." - áll a levélben, ami pedig már egyértelmű utalás arra, hogy télre azzal számolnak, hogy nem fogják tudni megoldani az intézmény működtetését a téli időszakban.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!