<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet, tájékoztatta levelében a szülőket az iskola igazgatója Kropfné Knipp Mária.

Az energiaválság kezelésére hozott intézkedésben az őszi szünetig hét alkalommal szombaton délelőtt is tanítás lesz, hogy hosszabb lehessen a téliszünet, ami jelentősen csökkenti a rezsiköltségeket.

- derült ki a KARD Facebook bejegyzéséből.

Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet. Fotó: Depositphotos
Szombaton is oktatás lesz a győriszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy hosszabb lehessen a téli szünet. Fotó: Depositphotos

A vonatkozó jogszabály szerint, "alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek - a szombat igénybevételével - hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő, és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele - egy vagy több összefüggő tanítási szünetként - a tanítási félév során biztosítható."

Kropfné Knipp Mária azt is jelezte a levélben, hogy az iskola a jelenléti oktatást preferálja, mert tapasztalatuk szerint ez az optimálisabb. Ezután következik a szombati oktatásra vonatkozó rész, ez a felvezetés pedig finoman belengeti, hogy vagy ez, vagy a távoktatás. "Az áttervezett munkarenddel szeretnénk a jelenléti oktatással töltött napokat az első két hónapban növelni." - áll a levélben, ami pedig már egyértelmű utalás arra, hogy télre azzal számolnak, hogy nem fogják tudni megoldani az intézmény működtetését a téli időszakban.