2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese szerint újabb fordulat történt a Fudan ügyben. Gyakorlatilag felszívódott a működtető alapítvány.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese hónapok óta próbál utánajárni annak, hogy mi a helyzet a Fudan egyetemmel és az azt működtető alapítvánnyal, amely 14 milliárd forint értékű közvagyont kapott az államtól. A politikus legújabb videójában bemutatta, hogy a cégbíróságon nincs olyan kérelem, hogy az alapítvány át szeretné helyezni a székhelyét.


"Ez az alapítvány egy nem létező egyetemet működtet nem kevés adófizetői forintból, úgyhogy még februárban sétáltam be hozzájuk azért, hogy feltehessek pár kérdést. Akkor nem fogadtak, úgyhogy 2 héttel ezelőtt megint elmentem hozzájuk a Kéthly Anna térre, de akkor már az egész emelet ki volt ürítve és nem csak ők, de az irodát nekik kiadó ingatlanos cég is eltűnt onnan" - emlékszik vissza beszámolójában Tompos.

Annak érdekében, hogy megtudja pontosan mi is történt az alapítvánnyal, Tompos elment a cégbíróságra, ahol kiderült, hogy nem adtak be székhely módosítási kérelmet. "Most úgy néz ki, hogy átmentek a Kéthly Anna térre, de onnan most áprilisban nyom nélkül eltűntek, ami természetesen teljesen törvénytelen" - tette hozzá a Momentum politikusa.

Videója végén Tompos elmondta, hogy elment a korábbi székhelyükre, de ott sem tudtak semmit az alapítványról, mindössze egy kontakt személyt említettek, aki talán tud segíteni megtalálni a felszívódott alapítványt - áll az Országos Sajtószolgálat közleményében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!