2019. január 16. 20:36
mfor.hu

19 vokson múlt az egész. Mehet tovább a Brexit May tervei szerint.

325-306 arányban bizalmat szavazott Theresa May konzervatív kormányának a brit parlament alsóháza. A szerda esti bizalmi szavazást a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt kezdeményezésére tartották, ötórás vita után, helyi idő szerint este hétkor.

Az eredmény kihirdetését követően először Theresa May konzervatív párti miniszterelnök szólalt fel, aki arról beszélt, hogy végig kell vinni a brit kilépés folyamatát, és hogy ennek érdekében az alsóház minden képviselőjével tárgyalni fog.

Mayt a munkáspárti vezér Jeremy Corbyn követte, aki most azt hangsúlyozta, hogy a kormánynak mindenféleképpen el kell kerülnie a megállapodás nélküli Brexitet.

A bizalmatlansági szavazást azután kezdeményezte az ellenzék, hogy a brit parlament kedden este hatalmas többséggel leszavazta a Theresa May által tető alá hozott Brexit-megállapodást. Azt a dokumentumot az alsóház a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel utasította el, a mai szavazás előrejelzései azonban ennek ellenére az ellenzék kudarcát valószínűsítették, miután a konzervatív frakció és a legnagyobb észak-írországi protestáns britpárti erő, a Demokratikus Unionista Párt (DUP), amelynek eseti külső támogatására a kisebbségben kormányzó Konzervatív Pártnak szüksége van, előre közölte, hogy a szavazáson a kormányt támogatja.

A bizalmatlansági szavazásnak a kormány számára kedvező előjelekkel együtt is óriási tétje volt, mert ha azt az ellenzék egyszerű többséggel megnyerte volna, akkor a kormánypártnak, vagy bármely más parlamenti frakciónak 14 napon belül egy általa működőképesnek tartott kormányt vagy kormánykoalíciót kellett volna összeállítania, melyet egy újabb bizalmi szavazáson kellett volna szentesíteni. Ha ezt is elbukták volna, a brit választási törvényt felülírva új parlamenti választásokat kellett volna kiírni.

via MTI

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!