<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) néven új szervezetet hozott létre a főváros vállalatainak hét szakszervezete - közölték az együttműködés résztvevői az MTI-vel csütörtökön.

A szövetséget a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete (HVDSZ 2000), a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) alapította.

A szervezet önmagát a munkavállalókat érintő döntéshozatal megkerülhetetlen, javaslattevő szövetségeként említi, és az eddigieknél hatékonyabb érdekérvényesítést nevezte a feladatának.

hirdetés

A szövetséget alapító szakszervezetek együttesen több tízezer munkavállalót képviselnek - közölték az MTI kérdésére. Közleménye szerint a FÖX országosan is iránymutató szerepre készül a foglalkoztatási körülmények javításában, az alacsonyabb keresetek felzárkóztatásában, valamint a diplomás minimálbér bevezetése érdekében. Az együttműködés további szervezetek csatlakozását is várja - írták a közleményben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.