TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A rendkívüli migrációs nyomással magyarázzák az intézkedés szükségességét.

A kormány minden idejét leköti a járványhelyzet kezelése, de teljesen nem kerülhet ki a fókuszból a migránshelyzet sem. Egy friss kormányhatározat értelmében 8,6 milliárd forinttal többet költhetnek el erre a feladatra, mint amennyi a költségvetésben eredetileg szerepelt.

Feszülhet a drótkerítés Feszülhet a drótkerítés

A tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra 737 millió forintot biztosítottak idén a Belügyminisztérium költségvetési fejezetében. Ezt a tételt fejelik tehát meg 8,6 milliárd forinttal, a rendkívüli migrációs nyomással magyarázva az intézkedési szükségességét. Bár a pénz a BM fejezetében van, a felhasználása a honvédelmi tárca dolga lesz.

A migrációról legutóbb az év elején lehetett hallani, amikor Törökország belengette, hogy útnak indítja Európa felé a területén állomásozó több millió menekültet. A politikai zsarolás azonban nem tudta kifutni magát, mert a járvány megjelenése minden mást háttérbe szorított.

A magyar kormány kezdetben a migrációval hozta összefüggésbe a koronavírus elterjedését - emlékezhetünk, hogy az első betegek itt tanuló iráni állampolgárok voltak - ám ez a kommunikáció a helyzet súlyosbodásával elhalványult, és az egészségügyi és gazdasági intézkedések kerültek előtérbe.

A mostani átcsoportosítás azonban azt jelzi, hogy a kormány továbbra is élesnek gondolja a migránshelyzetet, amelyről a járvány felfutásának időszakában is gondoskodni kell, például 8,6 milliárd forint árcsoportosításával.

Eközben a rendőrségi statisztika szerint a korábbiakhoz képest mérséklődött a határsértések száma. A 13. héten összesen 20 migráns tiltott határátlépését akadályozták meg, további 73 menekültet tartóztattak fel és kísértek át az úgynevezett IBH-kapun, és 5 embert állítottak elő és vontak eljárás alá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.