1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az építési és közlekedési tárca az LMP népszavazási kérdése ellen fellebbezett.

Lázár János minisztériuma megtámadta az LMP hitelesített népszavazási kérdését, amelynek lényege az, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt - közölte Szendefy Mária, a párt országos elnökségének tagja szombaton, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Az MTI tudósítása szerint az ellenzéki politikus azt mondta, a kormány megakadályozza, hogy az emberek beleszóljanak a számukra fontos ügyekbe, a jövőjüket érintő kérdésekbe.

Lázár Jánosék nem akarnak népszavazást. Fotó: Facebook
Lázár Jánosék nem akarnak népszavazást. Fotó: Facebook

Kiemelte: a Nemzeti Választási Bizottság február elején egyhangúlag hagyta jóvá az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvény hatályon kívül helyezéséről, amire most a "Lázár-minisztériumtól" fellebbezés érkezett. 

Emiatt további kilencven napot kell várni arra, hogy a Kúria ismét megerősítse a párt kezdeményezését - tette hozzá.

Szendefy Mária kijelentette, az LMP nem hagyja annyiban az ügyet: kiállnak az "otthonokért, az otthonok megvédéséért, a természetért, és azért, hogy az emberek beleszólhassanak a saját sorsuk alakításába".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!