2018. november 11. 09:31

Czomba Sándorral év végéig szerződött a tárca.

A Pénzügyminisztérium elődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára volt öt éven át - 2010 és 2015 között - Czomba Sándor. A fideszes politikus a legutóbbi választásig tagja volt a kornánypárt parlamenti frakciójának, 2014-ben országos listáról került be az Országgyűlésbe.

Czomba Sándor Czomba Sándor

Az idén tavaszi választások után azonban kiszorult a frakcióból. Azóta nem jött hír felőle, de a neve most felbukkant az egykori foglalkoztatója, a Pénzügyminisztérium szerződéseit bemutató legfrissebb listán.

Czombával tanácsadásra, szakértői tevékenységre kötött megbízási szerződést a tárca. A hat hónapra - június 25 és december 31 közötti időszakra - szóló megállapodás nettó és bruttó összege egyaránt 2 183 330 forint, ami nem mondható horribilisnek, mindenesetre jelzi, hogy a minisztérium gondoskodik egykori vezető beosztású munkatársáról.

A politikus 2015-ben távozott a Nemzetgazdasági Minisztériumból, egy nagyobb kormányátalakítás végrehajtásának részeként. Akkor sajtóhírek szerint szakmai koncepciója "ütközött" a miniszterelnökével, Orbán Viktoréval. Czombával együtt került ki a minisztérium állományából abban az időszakban Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Tállai András pedig akkor kapta meg az adóügyeket államtitkári rangban.