2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Czomba Sándorral év végéig szerződött a tárca.

A Pénzügyminisztérium elődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára volt öt éven át - 2010 és 2015 között - Czomba Sándor. A fideszes politikus a legutóbbi választásig tagja volt a kornánypárt parlamenti frakciójának, 2014-ben országos listáról került be az Országgyűlésbe.

Czomba Sándor
Czomba Sándor

Az idén tavaszi választások után azonban kiszorult a frakcióból. Azóta nem jött hír felőle, de a neve most felbukkant az egykori foglalkoztatója, a Pénzügyminisztérium szerződéseit bemutató legfrissebb listán.

Czombával tanácsadásra, szakértői tevékenységre kötött megbízási szerződést a tárca. A hat hónapra - június 25 és december 31 közötti időszakra - szóló megállapodás nettó és bruttó összege egyaránt 2 183 330 forint, ami nem mondható horribilisnek, mindenesetre jelzi, hogy a minisztérium gondoskodik egykori vezető beosztású munkatársáról.

A politikus 2015-ben távozott a Nemzetgazdasági Minisztériumból, egy nagyobb kormányátalakítás végrehajtásának részeként. Akkor sajtóhírek szerint szakmai koncepciója "ütközött" a miniszterelnökével, Orbán Viktoréval. Czombával együtt került ki a minisztérium állományából abban az időszakban Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Tállai András pedig akkor kapta meg az adóügyeket államtitkári rangban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!