2018. november 11. 09:31

Czomba Sándorral év végéig szerződött a tárca.

A Pénzügyminisztérium elődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára volt öt éven át - 2010 és 2015 között - Czomba Sándor. A fideszes politikus a legutóbbi választásig tagja volt a kornánypárt parlamenti frakciójának, 2014-ben országos listáról került be az Országgyűlésbe.

Czomba Sándor Czomba Sándor

Az idén tavaszi választások után azonban kiszorult a frakcióból. Azóta nem jött hír felőle, de a neve most felbukkant az egykori foglalkoztatója, a Pénzügyminisztérium szerződéseit bemutató legfrissebb listán.

Czombával tanácsadásra, szakértői tevékenységre kötött megbízási szerződést a tárca. A hat hónapra - június 25 és december 31 közötti időszakra - szóló megállapodás nettó és bruttó összege egyaránt 2 183 330 forint, ami nem mondható horribilisnek, mindenesetre jelzi, hogy a minisztérium gondoskodik egykori vezető beosztású munkatársáról.

A politikus 2015-ben távozott a Nemzetgazdasági Minisztériumból, egy nagyobb kormányátalakítás végrehajtásának részeként. Akkor sajtóhírek szerint szakmai koncepciója "ütközött" a miniszterelnökével, Orbán Viktoréval. Czombával együtt került ki a minisztérium állományából abban az időszakban Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Tállai András pedig akkor kapta meg az adóügyeket államtitkári rangban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.