2019. szeptember 28. 13:10
mfor.hu

A főpolgármester közleményben reagált a Lánchíd és az alagút felújítására érkezett ajánlatokra, azokat úgy tűnik, nem fogadja el. 

A főpolgármester a túlárazott Lánchíd tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra pályázataival. A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújítjuk a 3-as metrót is - olvasható a főváros honlapján megjelent rövid közleményben. 

Mint arról mi is beszámoltunk, a BKK pénteken kezdte meg a beérkezett ajánlatok értékelését. A pályázatok alapján - korábbi értesüléseinknek megfelelően - legalább 35 milliárd forintból jöhetne ki a teljes felújítás. A fővárosnak azonban csak 24 milliárd forintos keret áll erre rendelkezésére, mely jó esetben csak a Lánchíd felújítására lenne elegendő. Ebben az esetben felmerülhet a munka két részre bontásra és az alagút felújításának elhalasztása, vagy a hiányzó összeg kormánytól való megszerzése. Egyelőre azonban Tarlós István az árból szeretne tovább faragni. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.