<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lemondott a KBC bankban betöltött igazgatósági tagságáról Király Júlia, mert fenyegető üzenetet kapott miatta a bank a kormánytól.

A közgazdász azt közölte: azt követően ajánlotta fel lemondását, hogy a kormány „fenyegető üzenetet” küldött a K&H bankot tulajdonló KBC vezetésének személyével kapcsolatban, mert megjelent azon a szabadtéri sajtótájékoztatón, ahol Karácsony Gergely bejelentette: visszalép az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára - írja a hvg.hu.

Fenyegetést kapott. Fotó: MTIFenyegetést kapott. Fotó: MTI

Király két nappal később Márki-Zay nagygyűlésén fel is szólalt, kiállva a hódmezővásárhelyi jelölt mellett. Mint most közölte: közéleti szerepvállalását előre jelezte a bank vezetésének, biztosítva, hogy civilként áll ki, nem kíván politikai szerepet vállalni, sem a bankot említve fellépni.

Király Júlia a kilencvenes évek elején a Fidesz gazdaságpolitikai szakértője volt, később több kereskedelmi bankban vállalt vezető szerepet, a kétezres évek elején ő vezényelte le a Postabank privatizációját. 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja volt, innen mandátuma lejárta előtt néhány hónappal, Matolcsy György kinevezése után távozott. Nem sokkal később került be a K&H belga tulajdonosának, a brüsszeli székhelyű KBC Group igazgatóságába.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.