1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az elmúlt időszakban egyre szorosabbak a magyar-francia kapcsolatok, a reptér visszavételében is velük szövetkezne a magyar kormány lapértesülések szerint.

A kelet-közép-európai régió politikai és gazdasági híreivel foglalkozó VSquare hírlevél szerint a kormány a francia Vinci Airportsszal szövetkezne a Budapest Airport megvételére. Mindezt a Telex forrásai egyértelműen nem erősítették meg, de volt, aki maga is francia partnerről hallott, más a készülő tranzakció struktúrájáról rendelkezett információkkal.

A Vinci Airports a világ első számú ágazati cége, 13 országban 65 repülőteret működtet. A hírlevél szerint Orbán eredetileg EU-n kívüli – kínai, katari – partnerekben gondolkodott, de nyugati nyomásra ezt el kellett vetnie. A szeptember 13-i kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter maga is arról beszélt, hogy Kínának nincs köze a vételhez.

A felek összehozásában állítólag a francia diplomácia is intenzíven részt vett. A felállás érdekessége, hogy a külföldi partner (vagyis jó eséllyel a Vinci) kisebbségi tulajdonos lesz, de a tulajdoni arány fölötti finanszírozással szállna be

– tudta meg a lap.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!