<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mármint az, hogy a gyermekes családok visszakaphassák a befizetett adót. Ehhez a gazdaságnak az idén 5,5 százalékkal kellene emelkednie. Hogy hol tartunk az ehhez vezető úton, arra egyebek mellett az ipari termelés és az építőipar áprilisi teljesítményének jövő héten megjelenő adataiból is lehet következtetni.

Hétfőn teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés áprilisi, részletes adatait második becslésében. A június 8-án kiadott első becslés szerint áprilisban az ipari termelés volumene 58,8 százalékkal meghaladta az egy évvel  korábbi alacsony szintet. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 59,2 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás márciushoz képest 3,2 százalékkal csökkent. A termelés volumene kissé meghaladta a járvány előtti, 2019. áprilisi szintet a KSH közlése szerint.

Sikerül felülmúlni a márciust? Fotó: depositphotosSikerül felülmúlni a márciust? Fotó: depositphotos

Kedden jelenik meg az építőipar áprilisi statisztikája. Márciusban az építőipari termelés 4,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, az előző hónaphoz mérve pedig 11,5 százalékkal bővült, szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva. Az első negyedévben az építőipar termelése 2,0 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától. Az épületek építése 6,4 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké az egy évvel korábbi szinten stagnált tavaly márciushoz képest. A megkötött új szerződések volumene 41,9 százalékkal  meghaladta az egy évvel korábbit, az építőipari vállalkozások március végi szerződésállománya 13,2 százalékkal magasabb volt a tavaly március véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 28,6, az egyéb építményeké 4,2 százalékkal nőtt.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.