Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Szarvas György Szarvas György

Januárban egészségi okok miatt lemondana az elnöki hatalomról Vlagyimir Putyin, már amennyiben helytállóak a The U.S. Sun értesülései. Az egyik legnagyobb brit bulvárlap amerikai kiadása szerint erre utalhat, hogy Putyin számára egy úgynevezett életre szóló szenátori tisztséget kreáltak. 

A The U.S. Sun, a legnagyobb brit bulvárlap amerikai kiadása moszkvai forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin, egészségi állapota miatti aggodalomtól vezérelve jövő januárban távozni készül a hatalomból. Érdemes ugyanakkor ezt az értesülést fenntartásokkal kezelni, mert péntek délig ezt a hírt a vezető nemzetközi, nem-bulvár lapok nem vették át.

Ennek ellenére úgy tűnik, a Kreml mégis kellően komolyan vette a bulvárlap írását, ugyanis pénteken cáfolatot adott ki. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nonszensznek nevezte az írást és határozottan visszautasította, hogy az orosz elnök beteg lenne. De azt is nevetségesnek tartotta, hogy Putyin vissza akarna vonulni.

Fotó:pixabay.comFotó:pixabay.com

A közelmúltban olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, melyek a Parkinson-kór tüneteit vélték felfedezni a 68 éves orosz elnökön a Kreml ügyeit árgus szemmel figyelők szerint.

A bulvárlap – nem meghazudtolva önmagát – a kurrens értesülésbe egy kis érzelmi szálat is beleszőtt, amikor azt állította, hogy Alina Kabaeva (37), Putyin ex-tornásznő szeretője is azért könyörög, hogy az elnök engedje el a hatalmat.

Megfigyelők a betegséggel hozzák összefüggésbe, hogy az utóbbi időben Putyin lába folyamatosan mozognak, görcsösen markolja a szék karfáját, vagy éppen az ujjai megrándulnak, amikor tollat ragad.

A feltételezések azonban legfőképpen azon alapulnak, hogy a hatalomban eltöltött 20 év után egy olyan törvény készült, mely Putyinnak, lemondása után egyfajta örökös szenátori tisztséget kreál.

Ezzel a lemondott elnök számára a későbbiekben biztosítanák a mentességet bármiféle vizsgálattal szemben.

Valerij Solovei moszkvai politológus professzor szerint Putyint nem csak a szeretője, de lányai is arra próbálják rávenni, hogy minél hamarabb váljon meg a hatalomtól, de a professzor jóslata szerint az elnök hamarosan új miniszterelnököt nevez ki majd, aki aztán később követheti őt az elnöki székben is.

Természetesen megérkezett a hivatalos magyarázat is, Dmitrij Peszkov az elnök szóvivője azt mondta, hogy az életre szóló szenátori tisztség létrehozása a nemzetközi életben egy bevált gyakorlat, máshol is ezt csinálják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.