<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Januárban egészségi okok miatt lemondana az elnöki hatalomról Vlagyimir Putyin, már amennyiben helytállóak a The U.S. Sun értesülései. Az egyik legnagyobb brit bulvárlap amerikai kiadása szerint erre utalhat, hogy Putyin számára egy úgynevezett életre szóló szenátori tisztséget kreáltak. 

A The U.S. Sun, a legnagyobb brit bulvárlap amerikai kiadása moszkvai forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin, egészségi állapota miatti aggodalomtól vezérelve jövő januárban távozni készül a hatalomból. Érdemes ugyanakkor ezt az értesülést fenntartásokkal kezelni, mert péntek délig ezt a hírt a vezető nemzetközi, nem-bulvár lapok nem vették át.

Ennek ellenére úgy tűnik, a Kreml mégis kellően komolyan vette a bulvárlap írását, ugyanis pénteken cáfolatot adott ki. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nonszensznek nevezte az írást és határozottan visszautasította, hogy az orosz elnök beteg lenne. De azt is nevetségesnek tartotta, hogy Putyin vissza akarna vonulni.

Fotó:pixabay.comFotó:pixabay.com

A közelmúltban olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, melyek a Parkinson-kór tüneteit vélték felfedezni a 68 éves orosz elnökön a Kreml ügyeit árgus szemmel figyelők szerint.

A bulvárlap – nem meghazudtolva önmagát – a kurrens értesülésbe egy kis érzelmi szálat is beleszőtt, amikor azt állította, hogy Alina Kabaeva (37), Putyin ex-tornásznő szeretője is azért könyörög, hogy az elnök engedje el a hatalmat.

Megfigyelők a betegséggel hozzák összefüggésbe, hogy az utóbbi időben Putyin lába folyamatosan mozognak, görcsösen markolja a szék karfáját, vagy éppen az ujjai megrándulnak, amikor tollat ragad.

A feltételezések azonban legfőképpen azon alapulnak, hogy a hatalomban eltöltött 20 év után egy olyan törvény készült, mely Putyinnak, lemondása után egyfajta örökös szenátori tisztséget kreál.

Ezzel a lemondott elnök számára a későbbiekben biztosítanák a mentességet bármiféle vizsgálattal szemben.

Valerij Solovei moszkvai politológus professzor szerint Putyint nem csak a szeretője, de lányai is arra próbálják rávenni, hogy minél hamarabb váljon meg a hatalomtól, de a professzor jóslata szerint az elnök hamarosan új miniszterelnököt nevez ki majd, aki aztán később követheti őt az elnöki székben is.

Természetesen megérkezett a hivatalos magyarázat is, Dmitrij Peszkov az elnök szóvivője azt mondta, hogy az életre szóló szenátori tisztség létrehozása a nemzetközi életben egy bevált gyakorlat, máshol is ezt csinálják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.