2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eddigi legsötétebb hazai koronavírus-statisztika érkezett meg ma reggel.

10 759 az új fertőzöttek száma, ennyi új, egy napon belül azonosított fertőzöttet még sohasem jelentett az operatív törzs. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 549 839 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 39 598 tesztet végeztek, ezek 27 százaléka lett pozitív.

Budapesten egy nap alatt 2037 fertőzöttet találtak, ami a legmagasabb érték a járvány eddigi történetében. 

Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg. Ez a napi áldozatszám is új csúcsot jelent - ismét, hiszen az elmúlt napok rendre újabb és újabb szomorú rekordot hoztak. Így az elhunytak száma 17 841 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 364 808 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 167 190 főre emelkedett.

10 264 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (122-vel kevesebbet, mint az egy nappal korábbi adat), közülük 1174-en vannak lélegeztetőgépen (4-gyel többen, mint egy napja).

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 477 554 fő a beoltottak száma, ebből 444 451 fő már a második oltását is megkapta. Egy nap alatt 35 848 oltást sikerült beadni.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány március 22-től újabb egy héttel meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat. Ezt Orbán Viktor jelentette be a reggeli rádióinterjújában, ahol a majdani nyitás lehetséges forgatókönyvéről is beszélt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!