2p

Süli János még bekasszírozhatja a 30 milliót, de Mager Andrea, Kásler Miklós és Benkő Tibor végkielégítése veszélybe került egy új rendelet miatt - csak akkor jár a nagy pénz, ha nem az állami szektorban helyezkednek el, vagy kivárnak fél évet.

Egy csütörtök esti kormányrendelet szerint nem jár hat havi fizetés azoknak a volt kormányzati vezetőknek, akik megbízatásuk megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállalnak vagy ott munkaviszonyba lépnek - szúrta ki a friss közlönyben a hvg.hu.

Korábban az mfor.hu-n is beszámoltunk róla: Süli János és Mager Andrea tárca nélküli miniszterek hathavi illetménnyel, 30-30 millió forintos végkielégítéssel távozhatnak a kormányból - ezt írhatja felül részben a friss rendelet. Ekkora összeget egyébként még soha nem fizettek ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sem.

A hvg.hu az új rendelet értelmezése után arra jutott, hogy Süli Jánost a korlátozó szabály nem érinti, mert ő nem gazdasági társasághoz került, hanem államtitkári rangban folytatja munkáját a külügyben. 

Kásler Miklós ex-emberierőforrásminiszter is lelépti pénz nélkül maradhat. Forrás: MTI
Kásler Miklós ex-emberierőforrásminiszter is lelépti pénz nélkül maradhat. Forrás: MTI

Érinti viszont Mager Andreát és a másik két minisztert, aki kimaradt a kormányból: Kásler Miklóst és Benkő Tibort. Ugyancsak vonatkozik a szabály néhány államtitkárra és alacsonyabb beosztású tisztviselőre. Ők tehát csak akkor kapják meg a törvény szerint egyébként járó összeget, ha a magánszektorban folytatják - írja a hvg.hu. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!