<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Süli János még bekasszírozhatja a 30 milliót, de Mager Andrea, Kásler Miklós és Benkő Tibor végkielégítése veszélybe került egy új rendelet miatt - csak akkor jár a nagy pénz, ha nem az állami szektorban helyezkednek el, vagy kivárnak fél évet.

Egy csütörtök esti kormányrendelet szerint nem jár hat havi fizetés azoknak a volt kormányzati vezetőknek, akik megbízatásuk megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállalnak vagy ott munkaviszonyba lépnek - szúrta ki a friss közlönyben a hvg.hu.

Korábban az mfor.hu-n is beszámoltunk róla: Süli János és Mager Andrea tárca nélküli miniszterek hathavi illetménnyel, 30-30 millió forintos végkielégítéssel távozhatnak a kormányból - ezt írhatja felül részben a friss rendelet. Ekkora összeget egyébként még soha nem fizettek ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sem.

A hvg.hu az új rendelet értelmezése után arra jutott, hogy Süli Jánost a korlátozó szabály nem érinti, mert ő nem gazdasági társasághoz került, hanem államtitkári rangban folytatja munkáját a külügyben. 

Kásler Miklós ex-emberierőforrásminiszter is lelépti pénz nélkül maradhat. Forrás: MTI
Kásler Miklós ex-emberierőforrásminiszter is lelépti pénz nélkül maradhat. Forrás: MTI

Érinti viszont Mager Andreát és a másik két minisztert, aki kimaradt a kormányból: Kásler Miklóst és Benkő Tibort. Ugyancsak vonatkozik a szabály néhány államtitkárra és alacsonyabb beosztású tisztviselőre. Ők tehát csak akkor kapják meg a törvény szerint egyébként járó összeget, ha a magánszektorban folytatják - írja a hvg.hu.