<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A hét végén nőttek az orosz gázszállítások Európába, a Gazprom közleménye szerint a megrendeléseknek megfelelően, a Jamal-Európa gázvezeték pedig továbbra is kelet felé szállít gázt, Németországból Lengyelországba. Az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázszállítások hétfőn emelkedtek a hétvégihez képest.

Az Ukrajnából a Velke Kapusany (Nagykapos) határállomáson keresztül Szlovákiába irányuló szállítási kapacitást hétfőn napi 824 ezer megawattóra (MWh) energiatartalomra foglalták le a szlovák TSO Eustream üzemeltető tájékoztatása alapján. Pénteken napi 786 ezer, a hétvégén pedig napi 670 ezer MWh volt a nyugatra irányuló szállítás.

A Gazprom hétfői közleménye szerint Ukrajnán keresztül az európai fogyasztók rendeléseinek megfelelően szállít gázt Európába. A Balti-tengeren átvezető Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül Németországba szállított mennyiség hétfő reggel 73 417 MWh volt óránként, nagyjából a péntekinek megfelelő.

A Jamal-Európa gázvezetéken keresztül viszont továbbra is kelet felé tart a gázszállítás Németországból Lengyelországba. A német-lengyel határon lévő Mallnow mérési ponton a kelet felé irányuló szállítási mennyiség hétfő reggelre óránként 6969 MWh-ra emelkedett a Gascade üzemeltető adatai alapján. Azaz a pénteki 3770 MWh/h körüli mennyiség közel kétszeresére. A Jamal-Európa gázvezeték tavaly december óta - kisebb-nagyobb megszakításokkal - keleti irányba is szállít földgázt. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.