1p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A Magyar Honvédség jövőre több mint ezermilliárd forintból gazdálkodhat.

Összesen 1003 milliárd forint honvédelmi kiadást irányoz elő 2022-re a költségvetés benyújtott tervezete, szemben az idei 778 milliárd forinttal - írja a Magyar Nemzet. GDP-arányosan már 1,7 százalékot tesznek ki a honvédelmi célú kiadások, vagyis egyre közelebb vagyunk a NATO-vállalásban szereplő 2 százalékhoz. A dokumentum szerint a működési költségvetési kiadás több mint 621 milliárd forintra, a felhalmozási célú kiadás 381 milliárd forintra nő jövőre.

Menetgyakorlaton az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér megye) SÖTT-katonái 2020 decemberében. (Fotó: honvédelem.hu / Venguszt-Lachenbacher Andrea tartalékos főhadnagy) Menetgyakorlaton az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér megye) SÖTT-katonái 2020 decemberében. (Fotó: honvédelem.hu / Venguszt-Lachenbacher Andrea tartalékos főhadnagy)

A lap szerint az ország védelmére fordított forrás növekedésének dinamikáját jól mutatja, hogy idén 2020-hoz képest 162 milliárd forinttal több jut honvédelemre, ez jövőre további 225 milliárd forinttal nő. 

A növekedés a személyi jellegű kiadások mellett a fegyverzetbeszerzést is érinti. A Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési programban párhuzamosan több fegyverrendszer beszerzése folyik. Jövőre például a Gripen harcászati repülőgépekre részarányosan 28 milliárd forintot kell fordítani, a jelenleg az Airbus franciaországi, marignane-i üzemében gyártás alatt lévő 16 darab H225M közepes helikopterért 48 milliárd forintot kell fizetni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.