<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Két okot is megjelöltek a phenjani illetékesek, de támogatják a "kínai elvtársakat" munkájukban.

Távolmaradásáról Észak-Korea levélben értesítette a kínai illetékeseket, okként "az ellenséges erők fellépését és a járványt" jelölve meg. A phenjani  magyarázat szerint

"az Egyesült Államok és az irányítása alatt álló erők egyre nyíltabban lépnek fel Kína ellen az olimpia sikeres megnyitásának megakadályozása céljával , emiatt nem vehetünk részt a játékokon" - áll a pekingi szervezőknek küldött KNDK-állásfoglalásban.

A dokumentumban egyszersmind leszögezik, hogy "teljes mértékben támogatjuk a kínai elvtársakat abban a munkában, amelyet egy csodálatos olimpiai fesztivál megszervezése érdekében végeznek".

A Koreai NDK nem vett részt a 2021-es tokiói nyári olimpián sem. Az idei téli ötkarikás játékokat február 4. és 20. között rendezik meg a kínai fővárosban. December 6-án az Egyesült Államok bejelentette a pekingi olimpia diplomáciai bojkottját, ami azt jelenti, hogy állami tisztségviselők nem utaznak Kínába, ugyanakkor amerikai sportolók részt vesznek a kínai havas-jeges versenyeken. 

A bojkottkezdeményezéshez, amelyet az emberi jogok súlyos kínai megsértésére hivatkozva indított el Washington, mások mellett Ausztrália, Nagy-Britannia és Kanada csatlakozott.
(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.