<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A The Guardian adta hírül.

Lehetetlen megtartani az Orosz Nagydíjat a mostani körülmények közzött - indokolta döntését a Forma 1-es futamokat rendező FIA, anélkül, hogy formálisan elitélte volna az orosz agressziót Ukrajna ellen - közölte a brit Guardian. Vélhetően Törökország veszi át a futamot. 

Nem lesz idén orosz futam (fotó: pixabay.com)
Nem lesz idén orosz futam (fotó: pixabay.com)

Csütörtök este Stefano Domenicali, a Forma 1-es versenyt szervező csoport vezérigazgatója sürgős megbeszélést tartott a csapatok vezetőivel és a FIA képviselőivel. Ezen egyöntetűen úgy vélték, hogy nem lehet megrendezni egy ilyen versenyt abban az országban, amelyik megkezdte Ukrajna lerohanását. 

Christian Horner, a Red Bull vezetője és Max Verstappen pilóta is a súlyos cselekmények miatti törlést javasolta. Elsőként Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája mondta ki: bojkottálni fogja a futamot, ha mégis megtartják.

A FIA közleményében leszögezte: a száguldó cirkusz versenyein minden helyszinen a népek összehozása, az emberek egyesítése a cél.

"Sokk alatt vagyunk, szomorúan nézzük az ukrajnai fejleményeket és reménykedünk a helyzet békés rendezésében" - írták a dokumentumban.