<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A The Guardian adta hírül.

Lehetetlen megtartani az Orosz Nagydíjat a mostani körülmények közzött - indokolta döntését a Forma 1-es futamokat rendező FIA, anélkül, hogy formálisan elitélte volna az orosz agressziót Ukrajna ellen - közölte a brit Guardian. Vélhetően Törökország veszi át a futamot. 

Nem lesz idén orosz futam (fotó: pixabay.com)Nem lesz idén orosz futam (fotó: pixabay.com)

Csütörtök este Stefano Domenicali, a Forma 1-es versenyt szervező csoport vezérigazgatója sürgős megbeszélést tartott a csapatok vezetőivel és a FIA képviselőivel. Ezen egyöntetűen úgy vélték, hogy nem lehet megrendezni egy ilyen versenyt abban az országban, amelyik megkezdte Ukrajna lerohanását. 

Christian Horner, a Red Bull vezetője és Max Verstappen pilóta is a súlyos cselekmények miatti törlést javasolta. Elsőként Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája mondta ki: bojkottálni fogja a futamot, ha mégis megtartják.

A FIA közleményében leszögezte: a száguldó cirkusz versenyein minden helyszinen a népek összehozása, az emberek egyesítése a cél.

"Sokk alatt vagyunk, szomorúan nézzük az ukrajnai fejleményeket és reménykedünk a helyzet békés rendezésében" - írták a dokumentumban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.