2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa ugyan a jegybanki alapkamaton nem változtatott, egy másik fontos rátán viszont igen.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén sem változtatott a 13 százalékos jegybanki alapkamaton. Ahogy azt teszi immár szeptember vége óta, amikor is lefújta a 2021 júniusától tartó kamatemelési ciklust, mely során az irányadó rátát 0,6 százalékról srófolta egyre feljebb.

Holnapi hatállyal mégis sor kerül egy kamatcsökkentésre, az egynapos fedezett hitelek kamata 20,5-ről 19,5 százalékra mérséklődik. Az egynapos jegybanki betét kamata azonban változatlanul 12,5 százalék.

A Monetáris Tanács döntéséről Matolcsy György, az MNB elnöke 15:00 órakor tart online sajtótájékoztatót, amelyről lapunk is élőben számol be.

A forint gyengébb szinten várta a kamatdöntés bejelentését, mint amelyen a napot kezdte. Míg például egy euróért reggel még 374 forintnál kevesebbet kellett fizetni, addig délután 2 óra előtt már 377 fölé ment a kurzus, amiben közrejátszhatott az is, hogy az MNB fél 12-kor elküldött meghívójából kiderült, a kamatdöntés utáni sajtótájékoztatót ezúttal nem Virág Barnabás alelnök tartja, hanem maga a jegybankelnök, Matolcsy György tartja. Közvetlenül a döntés előtt 376 forint cserélt gazdát az euró egysége.

További árfolyamokért kattintson laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!