<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa ugyan a jegybanki alapkamaton nem változtatott, egy másik fontos rátán viszont igen.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén sem változtatott a 13 százalékos jegybanki alapkamaton. Ahogy azt teszi immár szeptember vége óta, amikor is lefújta a 2021 júniusától tartó kamatemelési ciklust, mely során az irányadó rátát 0,6 százalékról srófolta egyre feljebb.

Holnapi hatállyal mégis sor kerül egy kamatcsökkentésre, az egynapos fedezett hitelek kamata 20,5-ről 19,5 százalékra mérséklődik. Az egynapos jegybanki betét kamata azonban változatlanul 12,5 százalék.

A Monetáris Tanács döntéséről Matolcsy György, az MNB elnöke 15:00 órakor tart online sajtótájékoztatót, amelyről lapunk is élőben számol be.

A forint gyengébb szinten várta a kamatdöntés bejelentését, mint amelyen a napot kezdte. Míg például egy euróért reggel még 374 forintnál kevesebbet kellett fizetni, addig délután 2 óra előtt már 377 fölé ment a kurzus, amiben közrejátszhatott az is, hogy az MNB fél 12-kor elküldött meghívójából kiderült, a kamatdöntés utáni sajtótájékoztatót ezúttal nem Virág Barnabás alelnök tartja, hanem maga a jegybankelnök, Matolcsy György tartja. Közvetlenül a döntés előtt 376 forint cserélt gazdát az euró egysége.

További árfolyamokért kattintson laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>