3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem történt nagy változás a hetek óta tartó tendenciában a 6. héten sem, a magyarokat továbbra is a markában tartja a TV2 vetélkedője. 

Az RTL esetében továbbra is két műsor osztozkodik az esti műsorsávon, elsőként mindig a ’Drága örökösök – A visszatérés’ érkezik, amelynek Szappanos Kálmánját Koltai Róbert alakítja, a széria a héten 15-16 százalék körüli átlagos közönségarányt tudott felmutatni a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves korcsoportban. A teljes lakosság körében a nézőszám nagyjából 560 ezer körül alakult adásonként, ami valamivel jobb, mint az előző napok eredménye.

A műsorsáv második felét továbbra is a szintén saját gyártású ’A mi kis falunk’ kapja, a széria hetek óta gyengélkedik, most viszont kicsit stabilabb eredményt hozott, ugyanis a teljes lakosság körében mért 450 ezres átlagos nézőszámot magabiztosan tartani tudta, ugyanakkor az, hogy a 18-49 évesek körében csak 13 százalékos közönségarány körül hoz a sorozat, mutatja, hogy az RTL nem feltétlenül lehet elégedett a teljesítményével.

A nosztalgia továbbra is verhetetlen

Kellemes héten van túl a TV2, hiszen a csatorna saját gyártású sorozata, a Hazatalálsz tudja tartani az elmúlt hetek tempóját, és legjobb napján 610 ezer feletti nézettséget is tudott a teljes lakosság körében. A Hazatalálsz a 18-49-es korcsoportban minimálisan javítani tudott, és legerősebb napján 15 százalék feletti közönségarányt hozott, azonban összességében a fiatalabb réteget kevésbé érdekli továbbra is, hogy mi történik Farkasliget szerelmeseivel.

Amivel viszont a TV2 továbbra is maradéktalanul elégedett lehet, az a Szerencsekerék, amely a héten is csak saját magával versenyzett a lakosság kegyeiért – a győztes egyébként a hétfői rész lett 944 ezer nézővel. Kasza Tibi vetélkedője továbbra is nagyon jól megy a 18-49-es korcsoportban is, kevésen múlt, hogy itt nem szerezte meg a győzelmet, azonban az átlagos 20-21 százalékos közönségarány így is nagyon erős.

Kasza Tibi a TV2-n megállíthatatlan Szerencsekerék műsorvezetője. Fotó: TV2
Kasza Tibi a TV2-n megállíthatatlan Szerencsekerék műsorvezetője. Fotó: TV2

Így alakult a hétvége

Viszonylag kiszámíthatóan alakultak 2023-ban a hétvégi erőviszonyok, miután a TV2-nél jelenleg nincsen igazi húzóműsor a hétvégéken, a felállás úgy alakul, hogy szombatonként az RTL saját gyártású focis sorozata, a Gólkirályság nagyon megveri az éppen ellene csatába küldött hollywood-i filmet, amely a héten ’A függetlenség napja’ igencsak halovány 2. része volt. Az RTL sorozata benézett 600 ezer néző fölé a héten, amely új rekord a részéről, szemben a párhuzamosan futtatott film 180 ezer nézőjével.

Vasárnap ismét nagyot haraptak a cápák, hiszen a ’Cápák között’ nyerni tudott a 18-49-es korcsoportban, 24,1 százalékos közönségarányával és 293 ezer e szegmensben elért nézőjével még a Szerencsekerék sem tudott versenyezni. A cápák egyébként a teljes lakosság körében is szép számokat hoztak, a 672 ezer néző rekordközeli eredmény az üzleti vetélkedő történetében, és nem mellesleg nagyon megverte a párhuzamosan futó ’Vigyázat, gyerekkel vagyok!’ családi vetélkedőt, amelyre 557 ezren voltak kíváncsiak.

És a hét nyertese…

A csatornák ismételten fej-fej mellett voltak a 6. héten, a 18-49 éves kiemelt korcsoportban elért főműsoridős átlagosközönségarány-verseny most éppen a TV2 14,8 százaléka javára billent, hiszen az RTL 14,5 százalékot tudott. Továbbra is jellemző, hogy a TV2 jó teljesítménye szinte csak a Szerencsekerék elképesztő népszerűségének köszönhető, míg az RTL-nél a hétvégi program húzza a számokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!