TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az amerikai elnök néhány éve még hoaxnak nevezte a globális felmelegedést.


Donald Trump elkezdett hinni a klímaváltozásban, derült ki a CBS televízión vasárnap este leadott interjújából. A 60 perces beszélgetés során elhangzottakból ugyanakkor az is nyilvánvalóvá válik, hogy ez volt minden előrelépése a témában, mert az amerikai elnök szerint az éghajlat "majd visszaváltozik". Trump 2012-ben egy twittjében még hoaxnak, vagyis átverésnek titulálta az ember okozta klímaváltozást, tavaly decemberben pedig, a különösen hideg keleti parti télre utalva azt írta, hogy "el bírnánk viselni most egy kis jó öreg globális felmelegedést."

"Azt gondolom, hogy valami történik. Valami változik, de majd vissza is fog változni. Nem gondolom hoaxnak. Valószínűleg van valami különbség. De nem tudom, hogy az ember okozta-e. Annyit mondok, hogy nem akarok erre dollármilliárdokat adni. Nem akarom elveszíteni munkahelyek millióit."

Az interjúban Trump azt is megerősítette, hogy ki fogja léptetni az USA-t a párizsi klímaegyezményből. Mindezt az amerikai elnök egy héttel azután nyilatkozta, hogy nyilvánosságra hozták az eddigi legriasztóbb klíma-világjelentést, mely szerint már csak 12 évünk maradt, hogy radikálisan csökkentsük a károsanyag-kibocsátást, aztán olyan szintű hőmérséklet-emelkedés jön, ami az emberiség történetének legnagyobb katasztrófáját hozza. Trump reakciója abból a szempontból persze nem meglepő, hogy eddig sem reagált érdemben az ENSZ jelentésére, és a Fehér Ház sem foglalkozott a témával.

Trump azt is mondta, hogy a klímatudósok politikailag elkötelezettek, ezért "meg kell neki mutatni a tudóst", mielőtt hinne neki. Az olvadó jégsapkákról pedig annyit mondott, nem lehet tudni, hogy emberi tevékenység nélkül nem olvadnának-e meg. 

Az elnök klímaszkeptikus szavait visszhangozta Marco Rubio republikánus szenátor is, aki a hétvégén arról beszélt, hogy emelkedik a ugyan hőmérséklet, csak úgy, mint a tengerek szintje, de "sok tudós vitatná, hogy ez mekkora százalékban az ember műve, és mekkorában a természetes ingadozásé."

(Guardian)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.