2019. augusztus 22. 10:05
mfor.hu

Az Egyesült Államok jelenleg 35.700 katonáját állomásoztatja Németországban. A német adófizetők sokallják, az amerikaiak keveslik a hozzájárulást.

Az amerikai támaszpontok többsége Rajna-vidék-Pfalzra és Bajorországra esik. Az előbbiben több, mint 18.000, az utóbbiban mintegy 12.000 a csapatok létszáma. A német területen elhelyezett amerikai haderőnek 17.000 amerikai és 12.000 német polgári alkalmazottja is van.

A német kormány az elmúlt hét évben mintegy 743 millió euróval járult hozzá az amerikai egységek által használt laktanyák építéséhez, működtetéséhez és egyéb költségekhez, tűnik ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentéséből. Mint ismeretes, az amerikai kormány azt tervezi, hogy kereken ezer katonáját telepíti át Németországból Lengyelországba. Richard Grenell, az USA berlini nagykövete ezt legutóbb azzal indokolta, hogy a német kormány nem járul hozzá megfelelő mértékben a NATO költségvetéséhez. „Igencsak sértő azt várni, hogy továbbra is az amerikai adófizetők fedezzék több mint 50.000 katonánk németországi állomásoztatását, miközben a németek hazai célokra fordítják velünk szemben fennálló kereskedelmi többletüket”, jelentette ki a nagykövet.

Párhuzamosan a német Balpárt bírálta, hogy egyáltalán anyagilag támogatják az amerikai haderőt. „Németország az egyik irányító központja  az amerikaiak világszerte folytatott háborúinak. Végre meg kellene szüntetni, hogy ezt a német adófizetők pénzéből támogassuk”, mondotta Brigitte Freihold, a párt Bundestag-képviselője.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!