TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. augusztus 22. 10:05
mfor.hu

Az Egyesült Államok jelenleg 35.700 katonáját állomásoztatja Németországban. A német adófizetők sokallják, az amerikaiak keveslik a hozzájárulást.

Az amerikai támaszpontok többsége Rajna-vidék-Pfalzra és Bajorországra esik. Az előbbiben több, mint 18.000, az utóbbiban mintegy 12.000 a csapatok létszáma. A német területen elhelyezett amerikai haderőnek 17.000 amerikai és 12.000 német polgári alkalmazottja is van.

A német kormány az elmúlt hét évben mintegy 743 millió euróval járult hozzá az amerikai egységek által használt laktanyák építéséhez, működtetéséhez és egyéb költségekhez, tűnik ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentéséből. Mint ismeretes, az amerikai kormány azt tervezi, hogy kereken ezer katonáját telepíti át Németországból Lengyelországba. Richard Grenell, az USA berlini nagykövete ezt legutóbb azzal indokolta, hogy a német kormány nem járul hozzá megfelelő mértékben a NATO költségvetéséhez. „Igencsak sértő azt várni, hogy továbbra is az amerikai adófizetők fedezzék több mint 50.000 katonánk németországi állomásoztatását, miközben a németek hazai célokra fordítják velünk szemben fennálló kereskedelmi többletüket”, jelentette ki a nagykövet.

Párhuzamosan a német Balpárt bírálta, hogy egyáltalán anyagilag támogatják az amerikai haderőt. „Németország az egyik irányító központja  az amerikaiak világszerte folytatott háborúinak. Végre meg kellene szüntetni, hogy ezt a német adófizetők pénzéből támogassuk”, mondotta Brigitte Freihold, a párt Bundestag-képviselője.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.