2018. május 24. 16:06
mfor.hu

A döntést a diktátornak címzett levelében közölte, melyet a Fehér Ház osztott meg.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy elmarad a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozója, írja a BBC.

A döntést az amerikai elnök az észtak-koreai diktátornak címzett, és a Fehér Ház által nyilvánosságra hoztott levélben osztotta meg, mely azzal indokolja a lépést, hogy Észak-Korea "nagy dühöt és nyílt ellenségességet" mutatott egy nemrég kiadott közleményében. Ezzel Trump arra a válaszra utalhatott, mellyel a diktatúra Mike Pence alelnök - szintén agresszív - megnyilvánulását illette. Pence nemrég arról beszélt, hogy Észak-Korea, ha úgy alakul, úgy járhat, mint Líbia, ahol Moammer Kadhafi diktátort a lázadók ölték meg 2011-ben, azt követően, hogy lemondott az atomfegyvereiről. Észak-Korea ezt egyszerűen "hülyeségnek" titulálta, és hozzátette, hogy ők nem fognak könyörögni a párbeszédért, valamint belengette egy "nukleáris leszámolás" lehetőségét.


A levélben azt is írja Trump, hogy "egy nap" azért nagyon szívesen találkozna még Kimmel.

A bejelentés abból a szepontból mindenképpen váratlan, hogy Észak-Korea éppen csütörtökön szerelte le atomlétesítményét, hogy ezzel is biztosabbá tegye a találkozót.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.