<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ahogy melegszik az idő, úgy válik egyre fontosabbá a megfelelő folyadékbevitel. Erre bizony magunkat is nehezen figyelmeztetjük, a gyerekeket pedig még ennél is nehezebb néha rávenni, hogy igyanak. Amikor kicsi a gyerkőc, még szívesen iszik a “felnőtteknek való” üvegpoharakból, ám ezt a szokást hamar megunják. Ilyenkor fontos, hogy miből kapnak inni, hiszen ami színes, mintás, azt mindig jobban kedvelik a gyerekek. Az itatópohár és a kulacs éppen ezért szuper eszköz! 

Mennyit is kellene innunk?

A pontos értéket szerencsére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, azaz az EFSA már meghatározta életkoronként. Azzal minden felnőtt tisztában van, hogy a nőknek napi 2 litert, férfiaknak pedig 2,5 litert kell inniuk egy nap. A kismamáknak nem csak kettő helyett kell enni, de inni is, így nekik az ajánlott mennyiség 2,7 liter. Na de mi a helyzet a gyerkőcökkel? Az ő folyadékbevitelükre is oda kell figyelni! Nekik mennyi a megfelelő mennyiség?

A bölcsis és ovis gyerkőcöknek nemüktől függetlenül ugyanannyi vizet kell fogyasztaniuk: a 2-3 éveseknek 1,3 liter, míg a 4-8 éveseknek 1,6 liter az ajánlott mennyiség. A kisiskolások és a kiskamaszok esetében már ketté lehet választani a gyerkőcöket, ebben a korban ugyanis már kicsit eltérő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani: 9-13 éves kor között a lányoknak 1,9 liter, míg a fiúknak 2,1 liter folyadék az ajánlott mennyiség. Ezután pedig már a gimi következik, amikor is már ugyanannyi folyadékot kell fogyasztania minden gyerkőcnek, mint amennyit a felnőtteknek.

Ezért jutnak fontos szerephez az ivópoharak és kulacsok

Most, hogy már tudjuk, mennyi folyadékra is van szükségük a gyermekeknek, el is kéne érni, hogy ez nap mint nap bejusson a szervezetükbe, nem igaz? A legtöbb gyermeket azonban folyamatosan figyelmeztetni és emlékeztetni kell erre. Mi nyújthat segítséget ebben? Ahogyan azt már fentebb említettük, ha minél izgalmasabbá tesszük ezt az egyszerű tevékenységet.

A gyerkőcök sokkal szívesebben isznak kulacsból vagy ivópohárból, hiszen ezek nem egyszerű, unalmas poharak. Ezek különlegesek, máshogy kell belőlük inni, szép színesek, van rajtuk állatka vagy valami más mókás, szép minta. Ezekből aztán minden gyerkőc szívesen fogyaszt folyadékot!

Nem mindegy persze, hogy mint öntünk bele! Az egészséges szokásokat kiskorban kell elültetni a gyerekek fejében! Ilyen szokás a vízivás szeretete. A víz mellett a kis citrommal ízesített tea vagy a kevés cukrot tartalmazó házi limonádé a legjobb döntés. A bolti gyümölcsleveket és üdítőket pedig kerülni kell, erre könnyen rászoknak a gyerkőcök, és utána bizony a víz már nem lesz jó.

Hol találhat tökéletes kulacsot?

A vásárlást manapság már mindenki jobb szereti otthonról intézni. Online mindent könnyebb, gyorsabb megtalálni és beszerezni. A Menő Manó Gyermekdivat oldalán biztosan megtalálja a tökéletes kulacsot és ivópoharat!
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.