3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ahogy melegszik az idő, úgy válik egyre fontosabbá a megfelelő folyadékbevitel. Erre bizony magunkat is nehezen figyelmeztetjük, a gyerekeket pedig még ennél is nehezebb néha rávenni, hogy igyanak. Amikor kicsi a gyerkőc, még szívesen iszik a “felnőtteknek való” üvegpoharakból, ám ezt a szokást hamar megunják. Ilyenkor fontos, hogy miből kapnak inni, hiszen ami színes, mintás, azt mindig jobban kedvelik a gyerekek. Az itatópohár és a kulacs éppen ezért szuper eszköz! 

Mennyit is kellene innunk?

A pontos értéket szerencsére az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, azaz az EFSA már meghatározta életkoronként. Azzal minden felnőtt tisztában van, hogy a nőknek napi 2 litert, férfiaknak pedig 2,5 litert kell inniuk egy nap. A kismamáknak nem csak kettő helyett kell enni, de inni is, így nekik az ajánlott mennyiség 2,7 liter. Na de mi a helyzet a gyerkőcökkel? Az ő folyadékbevitelükre is oda kell figyelni! Nekik mennyi a megfelelő mennyiség?

A bölcsis és ovis gyerkőcöknek nemüktől függetlenül ugyanannyi vizet kell fogyasztaniuk: a 2-3 éveseknek 1,3 liter, míg a 4-8 éveseknek 1,6 liter az ajánlott mennyiség. A kisiskolások és a kiskamaszok esetében már ketté lehet választani a gyerkőcöket, ebben a korban ugyanis már kicsit eltérő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani: 9-13 éves kor között a lányoknak 1,9 liter, míg a fiúknak 2,1 liter folyadék az ajánlott mennyiség. Ezután pedig már a gimi következik, amikor is már ugyanannyi folyadékot kell fogyasztania minden gyerkőcnek, mint amennyit a felnőtteknek.

Ezért jutnak fontos szerephez az ivópoharak és kulacsok

Most, hogy már tudjuk, mennyi folyadékra is van szükségük a gyermekeknek, el is kéne érni, hogy ez nap mint nap bejusson a szervezetükbe, nem igaz? A legtöbb gyermeket azonban folyamatosan figyelmeztetni és emlékeztetni kell erre. Mi nyújthat segítséget ebben? Ahogyan azt már fentebb említettük, ha minél izgalmasabbá tesszük ezt az egyszerű tevékenységet.

A gyerkőcök sokkal szívesebben isznak kulacsból vagy ivópohárból, hiszen ezek nem egyszerű, unalmas poharak. Ezek különlegesek, máshogy kell belőlük inni, szép színesek, van rajtuk állatka vagy valami más mókás, szép minta. Ezekből aztán minden gyerkőc szívesen fogyaszt folyadékot!

Nem mindegy persze, hogy mint öntünk bele! Az egészséges szokásokat kiskorban kell elültetni a gyerekek fejében! Ilyen szokás a vízivás szeretete. A víz mellett a kis citrommal ízesített tea vagy a kevés cukrot tartalmazó házi limonádé a legjobb döntés. A bolti gyümölcsleveket és üdítőket pedig kerülni kell, erre könnyen rászoknak a gyerkőcök, és utána bizony a víz már nem lesz jó.

Hol találhat tökéletes kulacsot?

A vásárlást manapság már mindenki jobb szereti otthonról intézni. Online mindent könnyebb, gyorsabb megtalálni és beszerezni. A Menő Manó Gyermekdivat oldalán biztosan megtalálja a tökéletes kulacsot és ivópoharat!
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!