<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


Időközi önkormányzati választások voltak vasárnap.

A független jelöltként induló Perneki Lászlót választották Csanádpalota polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson - derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból.

Az érvényes szavazatok 50 százalékával a független Hunyadi Balázst választották polgármesterré a Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton. A településen újraválasztották a képviselő-testületet is, a hat helyért 11 független jelölt indult. Pilismaróton 2020 augusztusában a lakosság tiltakozott egy 122 hektáros külszíni sóderbánya megnyitása ellen, ezt látva mondott le a polgármester, majd a testület feloszlatta magát.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

    
Öt független jelölt közül Serfőző Szabolcsot választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállya község új polgármesterévé. A választást azért írták ki, mert az 1700 lakosú település korábbi polgármestere lemondott posztjáról.
    
Az egyedüli jelöltként induló Zólyomi Tamás (Fidesz-KDNP) maradt a polgármester Etyeken. Az időközi választáson 1722-en voksoltak, 1453-an adták szavazatukat Zólyomi Tamásra. A településen hat képviselői tagot is választottak.

Sötét Györgyöt (független) választották a Veszprém megyei Balatonudvari polgármesterévé vasárnap. Az időközi választáson a posztért három független jelölt indult. Az egyedüli jelöltként induló Radics Attila (Fidesz-KDNP) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergény polgármestere. A választáson a képviselő-testület további négy tagját is megválasztották.

Három független jelölt közül Kozma Istvánt választották polgármesternek a Baranya megyei Bürüsön. Kehi Józsefet (független) választották polgármesternek a Baranya megyei Illocskán.
Szegedi Szabolcs lett Vizsoly polgármestere. Két független jelölt közül Oncz Pétert választották meg polgármesternek vasárnap Zalaszabarban.

(MTI)