2p

A kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó, és a sporthotel mellé mobil jégpálya érkezik Felcsútra, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc falujába.

Már korábban is volt arról szó, hogy jégpálya lesz a településen, egy közbeszerzést is kiírtak, amire egyetlen ajánlat érkezett, az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH-é, azonban mivel egy űrlapot nem jól töltöttek ki, érvénytelenítették az eljárást - írja az rtl.hu.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő akkor azt mondta: az első közbeszerzésből egyszerűen kifelejthették a jégpályát, a másodiknál pedig szerinte annak volt a legnagyobb valószínűsége, hogy Mészáros Lőrincék cége elfelejtett jelentkezni a tenderre, ezért érvényteleníthették az eljárást.

Közel 100 millióért. Fotó: Depositphotos
Közel 100 millióért. Fotó: Depositphotos

Azóta a közbeszerzést újra kiírták, ismét jelentkezett a tavaly érvénytelen ajánlatot benyújtó osztrák cég, ezúttal pedig érvényesen. A cég nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért szállítja le a pályát.

A dokumentumok szerint a jégpálya 17 x 30 méteres lesz. A cég ehhez egyebek mellett 30 darab palánkot és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközöket is leszállítja. A cég gondoskodik 105 pár korcsolyáról, a korcsolyaélező gépről és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyegről is.

Érdekesség, hogy a kiviteli dokumentáción 2022. nyári dátum szerepel, tehát jó eséllyel ezen tervek alapján készült a tavalyi pálya is, hiszen a helyszín és a paraméterek is megegyeznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!