1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai igényt tart az exneje és volt úszója után járó edzői életjáradékra.

Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres ezüstérmes Hosszú Katinka exférje és egykori edzője igényt tart a volt felesége után járó edzői életjáradékra – írja az Index. A portál úgy tudja, hogy már pert is indított a magyar állam ellen.

Tusup arra hivatkozik, hogy Hosszú Katinka elmúlt 35 éves, így már jár neki az életjáradék, és elvileg az edzőnek csak 45 éves kor felett kezdik meg a kifizetést, kivéve, ha már a tanítványa is kapja az ellátást. Csakhogy a járadékot csak magyar állampolgár kaphatja, miközben Hosszú Katinka sikerei idején Shane Tusup még csak amerikai állampolgár volt, csak 2022-ben vette fel a magyar állampolgárságot is, amikor már nem edzette.

A Magyar Olimpiai Bizottságnál arról tájékoztatták a lapot, hogy tudnak Tusup folyamodványáról, de az ügyben a Honvédelmi Minisztérium sportállamtitkárság az illetékes, amely állásfoglalást kért az ügyben.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!