1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A MasterCard jelenleg nem engedi, hogy Oroszországból bárki pénzt utaljon külföldre.

Ezúttal a MasterCard húzta szorosabbra az övet az egyébként is komoly bajban lévő orosz gazdaság körül. A MasterCard bejelentése szerint az ukrán háború miatt letiltotta az oroszországból indított tranzakciókat, vagyis az országból nem lehet külföldre pénzt utalni. Arról nincs hír, hogy az országhatáron belül történt-e ezen a téren bármilyen változás, de minden valószínűség szerint Oroszországban nincs ilyen korlátozás - írja a  BBC.

Nem működik Oroszországban. Fotó: Mastercard
Nem működik Oroszországban. Fotó: Mastercard

Az elmúlt napokban több, igen súlyos gazdasági szankcióval súlytotta már a Nyugat Oroszországot, amiért a múlt héten megtámadta Ukrajnát. Ennek hétfőre lett meg igazán az eredménye: az orosz rubel akkorát zuhant, mint még soha.

Egy hete még 90 rubel környékén mozgott egy euró ára, a hétvégén pedig 93 volt, innen zuhant hétfő délelőtt az első pánikban 123,75-re – azóta némileg korrigált, de a 110-115 környéki árfolyam is katasztrófaforgatókönyv az orosz gazdaság számára. 

És a szankcióknak minden bizonnyal itt nincs még vége.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!