1p

Jászfényszarun hoz létre üzemet a Zhejiang Shuanghuan Driveline, természetesen állami támogatással.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen jelentette be, hogy 39 milliárd forintos beruházással, hétmilliárd forintos állami támogatással épít üzemet Jászfényszarun a kínai Zhejiang Shuanghuan Driveline járműipari vállalat. A beruházás 450 munkahelyet teremt.

A miniszter beszédében azt is elmondta, hogy a cég piacvezető lesz Európában az elektromos autók motorjaihoz szükséges fogaskerekek és tengelyek gyártásában.

"Tehát itt van egy újabb kínai beszállító, amely a nagy nyugati vállalatokat, a Teslát, a Volvót és a Scaniát fogja ellátni. A helyzet az, hogy a kelet-nyugati együttműködés a valóságban, a mindennapi életben, a gazdaságban folyamatosan erősödik"

- jelentette ki.

(via HRporta)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!