<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kórt már korábban elkapott, Debrecenben élő brit férfi kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki a fertőzést. Ezzel 13-ra emelkedett a hazai koronavírusosok száma.

13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve.

Tizenháromra nőtt a fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com
Tizenháromra nőtt a fertőzöttek száma. Fotó: depositphotos.com

Az újonnan diagnosztizált fertőzött a  népegészségügyi hatóság számára már ismert volt, mint egy korábban diagnosztizált COVID-19 fertőzött  kontaktja. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetében is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

Vele együtt Magyarországon eddig 13 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 4 magyar állampolgár.

Emelkedett a karanténban lévők száma is, 48-ról 53-ra, míg a mintavételeké az Operatív Törzs tegnapi tájékoztatójával egy időben ugrott egy nagyot, több mint százzal, 531-re.