<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

További négy megyei elődöntőben újabb hat csapat szerezte meg a jogot arra, hogy a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny április 27-ei országos döntőjében részt vegyen. Április 22-éig további elődöntőkre kerül sor.

Jó ötlet, ha egy egyetemista az összes albérletpénzét és megtakarítását fel akarja tenni egy kriptodevizára? Mi mindent kell meggondolni, eldönteni, elintézni, mire kell ügyelni egy lakáshitel felvétele előtt? Elegendő-e az embereknek az állami nyugdíj, vagy takarékoskodni is kell rá? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny második, online fordulójában négy megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

Az április 13-ai versenynap továbbjutói:

ÖtszázasVár – Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium

csapatkapitány: Ivancsó Rita, felkészítő tanár: Császiné Busa Krisztina

Amazonok + Áfa – Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

csapatkapitány: Molnár Sára, felkészítő tanár: Molnárné Gátyh Erika

BIG_Team – Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor

csapatkapitány: Csíki Zsombor, felkészítő tanár: Gavallér Zsolt

Bankárok – Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona

csapatkapitány: Szoták Viktóra, felkészítő tanár: Csekéné Molnár Erika

A Wall street farkasai – Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

csapatkapitány: Szepesi Melinda, felkészítő tanár: Kissné Horváth Terézia Ágnes

KLG Junior Nagykövetek – Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola​​​​​​​, Tiszafüred

csapatkapitány: Tajta  István, felkészítő tanár: Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • A döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre a döntő időpontjához képest 1 éven belül kerül sor.
  • A Magyar Államkincstár 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt ajánlott fel a döntőbe bejutott csapatok felkészítő pedagógusainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értékes nyereményeket ajánl fel.
  • A verseny fővédnöke, Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár jóvoltából az első öt helyezett csapat csapatonként 60 ezer forint értékben választhat műszaki cikkeket.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Pénziránytű Alapítvány az első 3 helyezett csapat tagjainak 15 hordozható Bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.